Βραβεύτηκαν οι ομάδες που “σήκωσαν” το πρωτάθλημα στις κατηγορίες των Χανίων καθώς και οι πρώτοι σκόρερ για την σεζόν 2015-2016 στον ετήσιο χορό της Ε.Π.Σ Χανίων που έγινε το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα “Αλκυών”, στο Μάλεμε.

Αναλυτικά οι πρωταθλήτριες ομάδες της περασμένης ποδοσφαιρικής περιόδου:

  • Πρωταθλητής Α’ κατηγορίας – Α.Ε.Ε.Κ. ΙΝΚΑ
  • Πρωταθλητής Α’ κατηγορίας ομίλου Παραμονής-ΑΠΣ ΑΠΟΛΛΩΝ
  • Πρωταθλητής Β’ κατηγορίας – Α.Π.Σ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
  • Πρωταθλητής Γ’ κατηγορίας – ΝΕΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΡΟΚ. 2014
  • Πρωταθλητής Νέων «Συγγελάκης Ιωάννης» – Α.ΠΣ ΔΟΞΑΠΑΧΙΑΝΩΝ
  • Πρωταθλητής Παίδων «Σχοινάς Τηλέμαχος»– Α.Ο.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
  • Πρωταθλητής Προπαίδων – Α.Σ. Νέος Κισσαμικός
  • Πρωταθλητής Τζούνιορ – Α.Σ. Καλτσέτο
  • Πρωταθλητής Προτζούνιορ – Α.Ο Μινώταυρος

Κύπελλο Ήθους

Γ’ Κατηγορία

Α.Σ Ταλώς Συριλίου

Α.Ο.Σ Υρτακίνα 

Σκόρερ

Α’ Κατηγορία Βεστάκης Ελευθέριος (Α.ΕΕΚ ΙΝΚΑ) – 26 γκολ (Σχοινάς Τηλέμαχος)

Β’ Κατηγορία Καλογεράκης Γεώργιος (Α.Ε.Κυδωνίας) – 25 γκολ

Γ’ Κατηγορία Κατσαμάνης Μιχαήλ (Αστέρας Χαλέπας) – 16 γκολ

Στο πλαίσιο της βραδιάς βραβεύτηκαν και οι κάτωθι:

  • Γρυλάκη Σοφία
  • Ζομπανάκη Κατερίνα
  • Τζώρτζογλου Νίκος
  • Σκουλούδης Ευτύχης
  • Πουλάκης Ζαχαρίας
  • Μαθιουλάκης Μανώλης

Εκεί παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Χανίων, Κισσάμου και Αποκορώνου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, κ. Μαργαρώνης, ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, κ. Λυμπινάκης, δημοτικοί σύμβουλοι και φορείς του τόπου και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ, Δημήτρης Ελευθεριάδης. Επίσης όλες οι Ενώσεις της Κρήτης για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λακωνίας, Παναγιώτης Καρράς, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, ο οποίος είπε και μία μαντινάδα για τον Μανώλη Κονταρό, αφού τον αποκάλεσε ευεργέτη.

“Όποιος τους ευεργέτες του ξεχνά και δε θυμάται στο ληθαργο του μαρασμού για πάντα θα κοιμάται”

Ο Μανώλης Κονταρός ανέφερε:

“Μετά απο στοχευμένες αλλά άτυχες δηλώσεις γίναμε θέατρο σε όλη την Ελλάδα. Όλα αυτά ανήκου στο παρελθόν και πρέπει να πορευθούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Κώστας Κωνσταντινίδης, ανέφερε:

«Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ για να τιμήσουμε όλους όσοι καθημερινά δίνουν τη μάχη για την επιβίωση και την ανάπτυξη των ομάδων τους. Μια μάχη που δυστυχώς δίδεται με τους χειρότερους όρους, σε ένα δυσμενές οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Σ΄ αυτό τον αγώνα οι μόνοι σύμμαχοι που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον. Μόνο με συνέργειες και ομοθυμία μπορούμε να περπατήσουμε τη δύσβατη ατραπό που μας έλαχε.

Το ποδόσφαιρο ενώνει, δημιουργεί σχέσεις δυνατές και αναλλοίωτες στον χρόνο. Αυτές τις  σχέσεις πρέπει να επιδιώκουμε, σε αυτές τις σχέσεις πρέπει να επενδύσουμε.

Σημείο αναφοράς και μπροστάρης στον καθημερινό αγώνα σας είναι και θα είναι η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων, η οποία θεωρώ ότι αποτελεί τη μήτρα όλων όσοι ασχολούνται και αγαπούν το ποδόσφαιρο.

Κύριοι από τον περασμένο Αύγουστο επίκεντρο άλλαξε. Στο επίκεντρο δεν είμαστε πια εμείς, στο επίκεντρο πλέον είστε εσείς και οι ομάδες σας.

Για μας την ΕΠΣΧ όλοι εσείς είστε ισότιμα και ισάξια μέλη της ίδιας οικογένειας, της δικής μας ποδοσφαιρικής  οικογένειας. Όπως μιας μητέρας της είναι αδύνατο να ξεχωρίσει κάποιο από τα παιδία της έτσι και σε μάς  είναι αδύνατο να ξεχωρίσουμε κάποιον από σας. Για μας είστε όλοι ίσοι ο καθένας βέβαια με τις ιδιοτροπίες του και τις παραξενιές του, αλλά ίσοι.

Δουλεία μας είναι να στεκόμαστε δίπλα σας, δίπλα σε κάθε ομάδα, κάθε ποδοσφαιριστή, κάθε  παράγοντα με όλες μας τις δυνάμεις.

Στόχος μας είναι η προάσπιση και η ανάπτυξη του Χανιώτικου Ποδοσφαίρου.

Για να δημιουργήσουμε γερά θεμέλια πάνω στα οποία θα οικοδομήσουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη του Χανιώτικου ποδοσφαίρου και να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα του, δώσαμε για  πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, βήμα και λόγο σε όλους τους εμπλεκόμενους:

Στους παράγοντες και τα συμβούλια των ομάδων

Στου προπονητές

Στους Ποδοσφαιριστές και

Στους Διαιτητές

Συζητήσαμε πολύ, Αφουγκραστήκαμε με περίσσεια προσοχή τις δικές προτάσεις, με αυτές μπολιάσαμε τις δικές μας ιδέες και όλοι μαζί καταστρώνουμε το πλάνο  για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό αύριο.

Η δημιουργία πάντα απαιτεί προσπάθεια , υπομονή, επιμονή και μεγάλα ποσά ενέργειας. Σε αυτήν την πορεία είναι βέβαιο ότι θα γίνουν λάθη και παραλείψεις. Το σημαντικό όμως που πρέπει όλοι να κρατήσετε στο μυαλό σας είναι ότι τα λάθη μας έχουμε πλέον την ικανότητα να τα μετατρέπουμε σε πλεονέκτημα και ότι κανένα από τα λάθη μας πρόκεται να είναι εσκεμμένο ή κατευθυνόμενο. Και αυτό είναι τόσο προσωπική δέσμευση όσο και δέσμευση όλων των μελών της Ένωσής μας.

Δυστυχώς, η συνομωσιολογία, η καχυποψία και οι ίντριγκες που έλκουν τις ρίζες τους από το πρόσφατο παρελθόν έχουν εντυπωθεί βαθιά μέσα στους περισσότερους αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του γενετικού μας υλικού και συχνά είναι η βασική τροχοπέδη για την όποια πορεία προς τα εμπρός.  Εάν καταφέρουμε και την υποστείλουμε ή ακόμα καλύτερα να την εξαλείψουμε τότε ο θα ανοιχθεί μπροστά μας η λεωφόρος της ανάπτυξης.

Όπως είπε και ο JFK  « υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν πράγματα και ρωτάν γιατί και υπάρχουν και άνθρωποι που ονειρεύονται πράγματα και λένε γιατί όχι».

Εμείς ακόμη τολμάμε και ονειρευόμαστε. Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, ονειρευόμαστε καλύτερες υποδομές, ονειρευόμαστε καλύτερους ανθρώπους.

Από εσάς ζητάμε να βοηθήσετε να κάνουμε αυτά τα όνειρα μας πράξη. Πράξη για το καλό του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Στο σημείο αυτό νιώθω την αδήριτη ανάγκη να απευθύνω από τα βάθη της καρδιάς μου ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με την ευγενική τους παρουσία, την υπομονή και την εξυπνάδα τους, επιτρέπουν σε όλους εμάς να αφιερώνουμε το σύνολο της ενέργειας μας και του χρόνο μας στο ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τις γυναίκες μας, τις συζύγους μας, τις συντρόφους μας τις μητέρες των παιδιών μας και των αυριανών αστεριών της ζωής και του ποδοσφαίρου.

Σας ευχαριστούμε που μας υποστηρίζετε και μας υπομένεται».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook