Γέμισε το ιστορικό καφέ “Κήπος” παρουσία αρκετών φίλων και στελεχών της Νομαρχιακής  Επιτροπής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Η κοπή της πίτας έγινε παρουσία των πρώην υπουργών Γιώργου Πεταλωτή και Μιχάλη Καρχιμάκη ενώ τίμησαν με την παρουσία τους και στελέχη από την ευρύτερη κεντροαριστερά όπως η Χρυσα Χαριτακη από το ΠΑΣΟΚ και ο Αντρεας Παπανδρέου από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Καρχιμάκης τόνισε οτι η κυβέρνηση Παπανδρέου έπεσε θύμα της προηγούμενης κυβέρνησης του κ.Καραμανλή ενώ ανέφερε οτι ο λαός χρειάζεται λύσεις και προτάσεις που οι ίδιοι μπορούν να τις δώσουν σε σχέση με τον κύριο Τσίπρα που δίνει ψεύτικες ελπίδες.

“Ήρθαμε εδώ σήμερα να μιλήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις σε μια ιδιαίτερη συγκυρία που διανύει ο τόπος μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα δύσκολο τοπίο, δύσβατο και με ένα μεγάλο εχθρό. Την δυσπιστία των ανθρώπων ότι η πολιτική μπορεί αν λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων. Για εμάς αυτή η δυσκολία οδηγεί στα ακραία σχήματα να φυτρώνουν και να αναπτύσσονται αλλά και δημιουργούνται προϋποθέσεις ώστε όσοι λεηλάτησαν σε αυτό τον τόπο , κυρίως οικονομικοί, να δρουν ανενόχλητοι.

Μετά την αναγκαστική απομάκρυνση της κυβέρνησης Παπανδρέου ήρθε η κυβέρνηση Σαμαρά που εξαπάτησε τον λαό με τα “Ζάππεια” και ο κ.Τσίπρας με τους αριστερούς λαϊκισμούς επενδύοντας σε μια ψεύτικη ελπίδα αθετώντας κάθε δέσμευση και υπόσχεση που είχε δώσει. Το “Κίνημα” με την Δημοκρατική Συμπαράταξη ερχόμαστε να δώσουμε μια πολιτική ομπρέλα ασφάλειας σε όλους εκείνους που εξαπατήθηκαν από τις ψεύτικες υποσχέσεις και σε αυτούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε την προστιθέμενη αξία της αλήθειας και να δώσουμε μαι προοπτική για το μέλλον. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει οτι εξαπατήθηκε και εμείς θα δείξουμε την αλήθεια. Μέσα από αυτή την πολιτική απαξίωση ο κόσμος θέλει πλέον το “δια ταύτα”, αλλά και αυτό να τους πεις, θα πει οτι δεν το είδαμε. Εμείς όμως έχουμε πρόταση, έχουμε λύσεις.

Η ένταση της κρίσης οδήγησε την κυβέρνηση Παπανδρέου να βάλει τάξη στα επιφανειακά προβλήματα. Είμαστε οι πρώτοι που ξεκινήσαμε να βάζουμε τάξη στα ΜΜΕ. Αποκαλύψαμε ένα χωρό κλεψιές που είχαν γίνει όπως συντάξεις που έπερναν συγγενείς πεθαμένων. Βάζαμε κανόνες και τάξη σιγά σιγά και θα συνεχίζαμε, ψηφίσαμε νόμους όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, όπως το λαθρεμπόριο του πετρελαίου, των τσιγάρων κτλ. Όλα αυτά απέδιδαν δεκάδες δισεκατομμύρια.

Πολλοί κατηγορούν τον Παπανδρέου ότι μας έβαλε στην κρίση. Στην Πορτογαλία ο Παπανδρέου τους έβαλε; Η οικονομική κρίση προήλθε από την κυβέρνηση Καραμανλή, αυτή μας οδήγησε να πάρουμε αποφάσεις εμάς που μας έβαλαν να πάρουμε αποφάσεις που μας έβαλαν σε αναμέτρηση με την ιστορία.  Σήμερα όμως εμείς μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον, θα βάλουμε τάξη, το μεγάλο ζητούμενο είναι ο πλούτος. Είμαστε από αυτούς που επενδύουμε στην αξιολόγηση, ότι πρέπει αν κλείσει σύντομα. Θέλουμε και επιδιώκουμε να κλείσει η αξιολόγηση, να μπούμε στην πολιτική χαλάρωση και αν βγούμε στις αγορές.” 

Το παρών στην κοπή της πίτας έδωσε ακόμα ένα στέλεχος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο Γιώργος Πεταλωτής, όπου χαρακτηριστικά, κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο για το πως θα προχωρήσει η 2η αξιολόγηση και φαίνονται επαναπαυμένη παρόλο που η χώρα μας ασφυκτιά.

“Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα που ήρθα σήμερα εδώ. Σε μια εξαιρετικά χρήσιμη περίοδο για την χώρα και για τον χώρο μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς όπου ο λεγόμενος παλιό δημοκρατικός χώρος άρχισε να βρίσκει τον ρυθμό του. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και είναι σημαντικό για εμάς ότι αποκτούν και πάλι λόγο, οι λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις. Με δεδομένο ότι οι διεθνείς εξελίξεις είναι πολύ σημαντικές όπως με ην εκλογή Τραμπ αλλά και στην Γερμανία αλλάζει το πολιτικό σκηνικό, για να γίνουν λοιπόν ανατροπές και στην χώρα μας απαιτείται οι προοδευτικές δυνάμεις να πάρουν ρόλο στα χέρια τους, όλα φυσικά είναι προς απόδειξη. 

Η σημερινή κυβέρνηση, επέλεξε να συγκυβερνήσει με τους ΑΝΕΛ συνειδητά και όχι από ανάγκη.Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται οτι βρίσκεται στην αριστερά εμείς δεν τον κατατάσσουμε εκεί. Η κυβέρνηση αυτή δεν κάνει την ρήξη της με τον Καραμανλισμό που μας εκτροχίασε. Αυτό που δεν κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι οτι δεν έχει μια σοβαρή πορεία για την χώρα. Κινούμαστε στην λάσπη της 2ης αξιολόγησης που δεν φαίνεται να κλείνει με την κυβέρνηση να την βλέπουμε να επαναπαύεται. Η ασφυξία που υφίσταται η χώρα με την καθυστέρηση αυτή είναι φοβερή. Μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την κυβέρνηση.”

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Ιπποκράτης Μανουδάκης,που ευχαρίστησε τον κόσμο που έδωσε το παρών στην εκδήλωση και ιδιαίτερα τον κ.Πεταλωτή και τον κ.Καρχιμάκη όπου “Μας τιμούν με την παρουσία τους και να υποδεχθώ με ιδιαίτερη χαρά τους πολιτικούς φορείς που αποδέχτηκαν την πρόταση μας σήμερα και να παρευρεθούν στην κοπή της πίτας. Από το ΣΥΡΙΖΑ τον εκπρόσωπο κ. Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ με την Χρύσα Χαριτάκη. Η παρουσία τους και μόνο δείχνει έναν υψηλό πολιτικό πολιτισμό και το μήνυμα που περνάμε είναι ότι η εθνική συνεννόηση περνάει από τις τοπικές κοινωνίες και αυτό μας τιμάει όλους. 

Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο κ. Παπανδρέου όπου μεταξύ άλλων ανέφερε “Η φετινή χρονια είναι δύσκολη και ελπίζουμε να εξελιχθεί σε μια χρονιά δημιουργίας. Ελπίζουμε σύντομα να τελειώσει η πρώτη αξιολόγηση και να μπούμε στον δρόμο της ανάπτυξης.”

Τελειώνοντας η Γραμματέας της Νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χανίων, κ.Χαριτάκη, τόνισε οτι πολλοί μέσα σε εκείνοι την αίθουσα έδωσαν μεγάλες μάχες όταν ήταν ενωμένοι στο ΠΑΣΟΚ. ” Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ” έχει τον σοσιαλισμό στα βάθη της γιατί η ραχοκοκαλιά της ήταν και παραμένει το ΠΑΣΟΚ” 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook