Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Σύμπραξη Ενεργών πολιτών του Δήμου Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος καυτηριάζει με ανακοίνωση του “την παντελή έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής και οράματος στο Δήμο Χερσονήσου”, γεγονός που, σύμφωνα με την ανακοίνωση, έγινε προφανές με αφορμή την διαδικασία διαβούλευσης που έγινε χθες στο Δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου.  

Aναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Σέγκος αναφέρει:

“Χθες έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Χερσονήσου συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Χερσονήσου ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμαρχος κ. Μαστοράκης.  Θέματα της συνεδρίασης ήταν το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου καθώς και το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2017.

Δυστυχώς για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της πορείας που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή για τον τόπο. Κατ αρχήν η Δημοτική Αρχή δεν επιθυμεί τον διάλογο και την διαβούλευση, παρά μόνο σε προσχηματικό επίπεδο.  Αν τα επιδίωκε θα μας έστελνε πριν την συνεδρίαση το τεχνικό πρόγραμμα που “κάνει το γύρο των δημοτικών καταστημάτων“ στα μέλη της Δημοτικής Αρχής εδώ και δέκα μέρες(!!!) όπως και τον προϋπολογισμό προκειμένου να μπορούνε εγκαίρως τα μέλη της επιτροπής να κάνουν τις παρατηρήσεις ή τις προτάσεις τους. Αν αυτού, όπως ξεκάθαρα είπε ο Δήμαρχος, το συνέταξαν “μεταξύ τους“ τα μέλη της Δημοτικής Αρχής, προφανώς σύμφωνα με τα συμφέροντα ενός εκάστου και όχι βάσει των αναγκών της τοπικής κοινωνίας στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού οράματος για τον 4ο Δήμο της Κρήτης. Χαρακτηριστική η περίπτωση έργου που ξεκίνησε το 2016, δίχως να είναι στο τεχνικό πρόγραμμα του 2016.

Όμως τελικά η Δημοτική Αρχή θα κριθεί για τις πράξεις και τις παραλήψεις, οι οποίες φαίνεται πλέον καθαρά ότι οδηγούν το Δήμο Χερσονήσου στο τέλμα και την οπισθοδρόμηση. Για τον δε προϋπολογισμό, προσχέδιο του οποίου έπρεπε να έχει κατατεθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αποστροφή στο λόγο του κ. Μαστοράκη ήταν σαφής και ενδεικτική των επιδιώξεών του για τον τόπο: “ δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς πληρώνονται οι υποχρεωτικές βάσει του νόμου δαπάνες, ενώ αν χρειαστεί κάποιο ταξίδι, δεν υπάρχει πρόβλημα…… θα το πληρώσει από την τσέπη του!!!!!“  

Αυτό έγινε άλλωστε μέσα στον Ιανουάριο με τον Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο να μεταβαίνουν στην Γερμανία για σοβαρούς υπηρεσιακούς λόγους, δίχως καμία πρότερη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, πληρώνοντας οι ίδιοι την μετάβασή τους εκεί. Δυστυχώς ο Δήμος Χερσονήσου με τις ενέργειες και την σοβαρή ανεπάρκεια μελών της Δημοτικής Αρχής υποβιβάζεται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Αντί να δημιουργούνται προοπτικές ανάπτυξης, ασκείται ευκαιριακή πολιτική “επιχορηγήσεων“ διαφόρων ειδών προκειμένου να λύνονται προσωπικές αντιπαραθέσεις και προβλήματα που τα ίδια τα μέλη της Δημοτικής Αρχής δημιουργούν….. μεταξύ τους!!!! 

Ένα είναι σίγουρο και η Σύμπραξη Ενεργών Πολιτών θα το επιδιώξει: ο Δήμος μας μπορεί να έχει μια καλύτερη τύχη και πορεία επ΄ ωφελεία του συνόλου των πολίτων!!!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook