Ανεστάλη η απεργία των ιδιοκτητών ταξί, ύστερα από απόφαση, που ελήφθη κατά την τρίωρη και πλέον γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων.

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης και στην Κρήτη οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί των ταξί κάθισαν στα τιμόνια τον αυτοκινήτων τους και εμφανίστηκαν και πάλι στις πιάτσες μετά από σχεδόν ένα μίνα

Η απόφαση αναστολής της απεργίας,μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, ελήφθη με 13 ψήφους υπέρ, 6 κατά, ενώ υπήρξαν και δύο απουσίες.

Στην πράξη, αυτο σημαίνει ότι «πέρασε» η εισήγηση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, έπειτα από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με δέκα από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας και την «πυροσβεστική» παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού.

Υπενθυμίζεται πως οι περιφερειάρχες δεσμεύτηκαν ότι δεν θα υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα προβλέπει απελευθέρωση, με κανόνες, του επαγγέλματος των ταξί, όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβέρνηση, τόσο δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν επίσης ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου με το υπουργείο.

Αίσθηση, εν τω μεταξύ, σύμφωνα και με το δημοσίευμα στο protothema.gr,
προκαλεί η δήλωση του αντιπροέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας
Ιδιοκτητών Ταξί, κ. Σκέντζου, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας και μόνο
ιδιώτης ζήτησε από την Περιφέρεια Αττικής την έκδοση 2.000 αδειών ταξί!

Πάντως, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, επικράτησε μικροένταση έξω από τα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών ταξί στην οδό Πειραιώς, με ταξιτζήδες που δεν συμφωνούν με τη λήξη της απέργιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook