Οι αγρότες και απο την Κρήτη διαδηλώνουν στην Αθήνα για να πιέσουν την κυβέρνηση για το νέο ασφαλιστικό που προωθεί, αλλά και για τα προβλήματα του αγροτικού τομέα. 

Το Πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο ξεκίνησε στις 13.30 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Βάθης στην Αθήνα. 

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων, όπως έχουν διατυπωθεί από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, είναι η κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, η μείωση των ορίων συνταξιοδότησης, αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, ακατάσχετο λογαριασμό στο ύψος των 15.000 ευρώ, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, καθώς και διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια έως 200.000 ευρώ.

 Οι αγρότες Κρήτης έφτασαν πρώτοι μπροστά από το υπουργείο, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν συνάδελφοι τους απ’ όλη τη χώρα. 

Στην συνέχεια πήγαν με πορεία στην Βουλή όπου μοίρασαν….λάχανα,

Μετά την σημερινή κινητοποίηση, οι αγρότες των Χανίων θα επιβιβαστούν στο πλοίο της γραμμής για να επιστρέψουν στα Χανιά και να συνεχίσουν τα μπλόκα στα Μεγάλα Χωράφια ενω το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι αγρότες του Ηρακλείου στο μπλόκο των Πραιτωρίων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη την Κυριακή το απόγευμα, από τα μέλη της Παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής των αγροτών του νησιού που συνεδρίασαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου, στις 8 Μαρτίου οι αγρότες του νησιού θα πραγματοποιήσουν παγκρήτιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματά τους και ιδιαίτερα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook