Αντίθετος με την επαναφορά του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εμφανίστηκε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Juergen Stark.

Επίσης, τουλάχιστον μια Κεντρική Τράπεζα από την περιοχή της Μπενελούξ, διαφώνησε με την επανεκκίνηση του προγράμματος στη συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγή του Dow Jones Newswires.

Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet, ανέφερε χθες πως η Τράπεζα είναι έτοιμη να ξεκινήσει και πάλι το πρόγραμμα, έπειτα από διακοπή 18 εβδομάδων, και μετά την άνοδο των ιταλικών και ισπανικών αποδόσεων, ενώ τόνισε ότι η απόφαση εγκρίθηκε από «συντριπτική πλειοψηφία».

Σχεδόν αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο capital.gr, traders ανέφεραν στο Dow Jones Newswires πως η ΕΚΤ αγόρασε ιρλανδικά και πορτογαλικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά.

Η απόφαση που έλαβε η ΕΚΤ το Μάιο του 2010 να αγοράζει ομόλογα κρατών-μελών, ήταν ανάμεσα στις πιο αμφιλεγόμενες στην ιστορία της. Πολλοί οικονομολόγοι στη Γερμανία υποστήριξαν πως αυτό κατέστρεψε της αξιοπιστία και την ανεξαρτησία της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook