Μία ακόμη μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» (Ωδείο Ρεθύμνου) πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13η Φεβρουαρίου 2017 το ρεσιτάλ πιάνου του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου Ελευθερίου Κουμασίδη, Κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, με τίτλο «από το μπαρόκ στο μοντέρνο». Ήταν μία ακόμη μουσική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.

Στο χαιρετισμό του, στην έναρξη της εκδηλώσεως, ο κ. Σπυρίδων Ραφτάκης, Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο και την Ιερά Μητρόπολη, που έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν το Μουσικό Σχολείο, τους καθηγητές και τους μαθητές του. Ο κ. Ραφτάκης αναφέρθηκε σε δράσεις που, παρά τις αντίξοες συγκυρίες, πραγματοποιεί το Μουσικό Σχολείο, με το ζήλο των εκπαιδευτικών και των μαθητών του, τόσο στο Ρέθυμνο όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, σε συνεργασία με τα κατά τόπους Μουσικά Σχολεία. 

Στη συνέχεια, ο π. Ελευθέριος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Ευγένιο και το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου που του έδωσαν την ευκαιρία να βρεθεί γιά πρώτη φορά στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο, ερμήνευσε στο πιάνο τα εξής έργα σημαντικών δημιουργών: Fantasy in D minor του Mozart, Toccata in E minor του Bach, Raindrop Prelude, Nocturne Op.48 No.2 και Mazurka Op.17 No.4 του Chopin, Arabesque No.1 του Debussy και Gnossienne No. 1 του Satie.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσφώνηση του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο οποίος ευχαρίστησε το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου και τον Διευθυντή του κ. Σπυρίδωνα Ραφτάκη για την πάντοτε καλή συνεργασία τους με τη Μητρόπολη και τον π. Ελευθέριο Κουμασίδη για την αποδοχή της προσκλήσεως να έλθει και να δώσει το ρεσιτάλ πιάνου στο Ρέθυμνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook