Όσες φορές κι αν παρατηρήσαμε τις φωτογραφίες, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι κάποιος θα έφτανε στο σημείο να παίξει κορώνα – γράμματα τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων μόνο και μόνο για να κοιτάξει το όφελός του.

Κι όμως, αυτό συμβαίνει και μάλιστα στην Κρήτη σε έναν ούτως ή άλλως επικίνδυνο δρόμο, αυτόν της εθνικής οδού Χανίων – Ηρακλείου.

Στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, στο ρεύμα από Ηράκλειο προς Χανιά, υπάρχει μια ταμπέλα που ενημερώνει τους οδηγούς ότι μπαίνουν στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Σε αυτή την ταμπέλα κάποιος ασυνείδητος έχει τοποθετήσει – πιθανόν με αυτοκόλλητο – ένα χαρτάκι που γράφει exit (έξοδος) και βελάκι μάλιστα που δείχνει προς αριστερά, προτρέποντας τους οδηγούς που θέλουν να πάνε στην Αγία Πελαγία και κινούνται στο δεξί ρεύμα της εθνικής οδού να σταματήσουν στη μέση του δρόμου και να στρίψουν αριστερά.

Μάλιστα, επειδή είναι κολλημένο στην ταμπέλα δίνει την εντύπωση ότι αυτή είναι και η κανονική έξοδος της εθνικής οδού προς Αγία Πελαγία.

Αναλογιστείτε πόσοι δεκάδες οδηγοί που επιθυμούν να πάνε Αγία Πελαγία και είτε είναι τουρίστες είτε δεν γνωρίζουν καλά την περιοχή, βλέπουν την ταμπέλα και νομίζουν ότι η έξοδος από την εθνική είναι στο αντίθετο ρεύμα και ότι πρέπει να σταματήσουν πάνω στη στροφή για να περάσουν απέναντι. 

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν ακριβώς αυτή την περίπτωση οδηγού που πιθανόν δεν γνωρίζει, βλέπει την ταμπέλα και περιμένει στη μέση για να στίψει αριστερά.

*Το σημείο είναι ούτως ή αλλως τόσο επικίνδυνο που αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε συμβεί στην περιοχή θανατηφόρο τροχαίο με τουρίστες.

Η πραγματική έξοδος μόλις 2 χιλιόμετρα παρακάτω αλλά… μάλλον δεν συμφέρει κάποιους

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πραγματική έξοδος βρίσκεται μόλις δυο χιλιόμετρα παρακάτω, από τη σωστή μεριά φυσικά, τη δεξιά.

Όμως φαίνεται ότι η έξοδος αυτή πέφτει λίγο μακριά από το… συμφέρον κάποιων, που θέλουν να κατευθύνουν τους τουρίστες και τους επισκέπτες σε άλλο σημείο. Αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν στην ταμπέλα για να οδηγήσουν τους τουρίστες στο σημείο που θέλουν, αδιαφορώντας αν “παίζουν” με ανθρώπινες ψυχές σε εκείνο το σημείο.

Πού είναι οι αρχές;

Αυτός που τοποθέτησε την ψεύτικη επισήμανση της “εξόδου” στην ταμπέλα για χάρη του συμφέροντός του παραμένει ατιμώρητος, πιθανόν να έχει ωφεληθεί ήδη από πολλούς ανυποψίαστους που στρίβουν από εκείνο το σημείο. 

Οι αρχές όμως τι κάνουν; Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να δει την ταμπέλα και να την καθαρίσει από τα παραπλανητικά σηματάκια; Δεν υπάρχει ένας υπεύθυνος να ερευνήσει ποιος έκανε αυτό το”έγκλημα” και τοποθέτησε τα αυτοκόλλητα στην ταμπέλα;

Με μοιρολόγια για την επικινδυνότητα του ΒΟΑΚ τα τροχαία δεν αντιμετωπίζονται. Από τη στιγμή που πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που βάζουν το συμφέρον τους πάνω από τις ζωές των άλλων, το απαθές κράτος και οι αρχές θα είναι συνένοχοι σε κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής στην άσφαλτο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook