Και οι 26 άνδρες της δύναμης της αστυνομίας στην πόλη Ασενσιόν της βόρειας μεξικανικής πολιτείας Τσιουάουα παραιτήθηκαν και παρέδωσαν τα όπλα τους μετά το θάνατο δύο συναδέλφων τους από επίθεση ενόπλων, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο δήμαρχος της πόλης Χάιμε Ντομίνγκες Λόγια, τον οποίο επικαλέστηκε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Notimex, είπε ότι ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις από την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση καθώς και από το στρατό για την επιβολή του νόμου και της τάξης στην περιοχή. Στην πόλη περιπολούν άνδρες των ένοπλων δυνάμεων.

Η Ασενσιόν είχε μείνει ήδη χωρίς αστυνομικούς το Σεπτέμβριο, όταν ο τότε δήμαρχος Ραφαέλ Λορένσο είχε απαλλάξει και τους 12 αστυνομικούς της πόλης εκείνο το διάστημα διότι θεωρούσε ότι αρνούνταν να εκτελέσουν το καθήκον τους. Η τοπική κοινωνία είχε ζητήσει την καθαίρεσή τους μετά το λιντσάρισμα δύο υπόπτων ως απαγωγέων από έναν όχλο.

Πάνω από 40.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό – ειδικά στις βόρειες πολιτείες της χώρας — από το Δεκέμβριο του 2006 σε επεισόδια βίας που αποδίδονται σε συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook