Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατα με τους Επιστήμονες», που διοργανώνει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί εκδηλωση με θέμα «Τα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης», το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017.

Στην ανακοίνωση του μουσείου αναφέρεται:

“Πότε ένα φυτό λέγεται δηλητηριώδες και πότε τοξικό;

Πώς θα καταλάβουμε αν ένα φυτό είναι δηλητηριώδες;

Τι πρέπει να προσέχουμε στη φύση της Κρήτης;

Ελάτε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές !

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00 – 12:00 Παρουσίαση-συζήτηση με θέμα «Τα δηλητηριώδη φυτά της Κρήτης» με την Έρη Ανταλουδάκη, Υποψ. Δρ Τμ. Βιολογίας Παν/μίου Κρήτης.

12:00 – 14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα». Παρατηρούμε δηλητηριώδη και τοξικά φυτά με τους μεγεθυντικούς φακούς του επιστήμονα (για όλες τις ηλικίες).

12:00 – 14:00 «Μες στη φύση περπατώ, πόσους φυτοθησαυρούς θα βρω;». Μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι αναζήτησης φυτών, μαθαίνουμε πώς θα είμαστε ασφαλείς σε μια βόλτα μας στη φύση. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00 – 14:00 «Πάμε για χόρτα;». Μ΄ ένα επιδαπέδιο παιχνίδι μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα χόρτα. Ποια μπορούμε να φάμε και ποια όχι; Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).

12:00 – 14:00 «Με την παλέτα της φύσης». Φτιάχνουμε χρωματιστές μάσκες και μεταμορφωνόμαστε σε επικίνδυνα φυτά (για όλες τις ηλικίες).

Γενική είσοδος 6€

Είσοδος δωρεάν για:

Ø  Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»

Ø  Παιδιά κάτω των 4 ετών

Ø  ΑμεΑ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook