Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η πρόταση που είχε υποβάλλει ο Δήμος Χανίων, στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΠΕΠ) Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, για την χρηματοδότηση εξοπλισμού των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου, συμπεριλαμβανομένων και των Τμημάτων Ένταξης.

Την σχετική ανακοίνωση, έκανε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, παρουσία της Αντιδημάρχου Χανίων, αρμόδιας για θέματα Παιδείας Χρυσούλας Χατζηδάκη, των προέδρων των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, Μιχάλη Κοτζαμιχάλη και Χαράλαμπου Βογιατζόγλου αντίστοιχα, και των Δ/ντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ηλία Ποντικάκη και Γιάννη Κανδαράκη.

Όπως τόνισε ο κ. Δήμαρχος «ο Δήμος Χανίων είχε ενημερώσει τα ειδικά σχολεία και τις σχολικές μονάδες με τμήματα ένταξης, για τις δυνατότητες χρηματοδότησης της προμήθειας εξοπλισμού για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας ατόμων με αναπηρίες. Πενήντα τρεις (53) σχολικές μονάδες ανταποκρίθηκαν, αποστέλλοντας τα αιτήματά τους».

Αφού συνταχθήκαν οι σχετικοί πίνακες, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας από την οποία και εγκρίθηκαν τα αιτήματα για όλες τις συμμετέχουσες σχολικές μονάδες. Ο συνολικός προϋπολογισμός, ανέρχεται σε 1.128.241 ευρώ.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, μια και μέσω της υλοποίησης αυτής της πρότασης θα επιτευχθεί η συμπλήρωση-βελτίωση των υποδομών εκπαίδευσης των ΑμεΑ, γεγονός που αν μη τι άλλο προωθεί τις αρχές των ίσων ευκαιριών και της προσβασιμότητας για όλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης.

Από την πλευρά της η κα Χατζηδάκη, ανέφερε ότι «με την υλοποίηση της πρότασης – ελπίζουμε εντός του φθινοπώρου – δίδεται η δυνατότητα εκσυγχρονισμού των μέσων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Δήμου και των Τμημάτων Ένταξης».

Τις ευχαριστίες τους, τέλος προς τον Δήμο Χανίων, εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους οι κ.κ. Ποντικάκης και Κανδαράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook