Η αστυνομία του Πακιστάν δήλωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν 17χρονο μαθητή λυκείου που βλασφήμησε εναντίον του Iσλάμ σε ένα σχολικό τεστ, τροφοδοτώντας τη συζήτηση σχετικά με τον νόμο περί βλασφημίας που προβλέπει την ποινή του θανάτου για τους παραβάτες.

Ο μαθητής ζήτησε συγγνώμη, ωστόσο οι δάσκαλοί του ειδοποίησαν την αστυνομία, η οποία και τον συνέλαβε το Σάββατο, θέτοντάς το υπό κράτηση.

Η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) κάλεσε τις αρχές να αφήσουν ελεύθερο τον Σάμι Ούλαχ.

\”Το να στέλνεις ένα μαθητή στη φυλακή για κάτι που έγραψε σε ένα τεστ είναι απλά πολύ τρομακτικό\”, δήλωσε ο Μπέμπε Σέπαρντ, ένας αναλυτής της οργάνωσης.

Κάποιοι φιλελεύθεροι πολιτικοί του Πακιστάν, αλλά και οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει την αλλαγή του νόμου περί βλασφημίας, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους, χρησιμοποιείται συχνά για λόγους προσωπικής εκδίκησης και ενθαρρύνει τον θρησκευτικό εξτρεμισμό.

Πάντως, στο Πακιστάν τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχει εκτελεστεί καμία ποινή θανάτου για βλασφημία, καθώς τα εφετεία μετατρέπουν την εσχάτη των ποινών σε ποινές κάθειρξης ή ακυρώνουν τις πρωτόδικες αποφάσεις.

(ΑΠΕ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook