Πάνω από 100 χιλ. υπολογίζονται οι επισκέπτες εφέτος

Σε μια σημαντικότατη πηγή εσόδων μέσα στην καρδιά του χειμώνα έχει εξελιχθεί το καρναβάλι του Ρεθύμνου, που αφήνει στην τοπική οικονομία έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, καθώς “μετακομίζει” εκεί μια ολόκληρη πόλη 100.000 κατοίκων για να διασκεδάσει.

Φέτος θα το επισκεφθούν όχι μόνο Έλληνες, αλλά και γκρουπ από το εξωτερικό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό, όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πέπη Μπιρλιράκη, ότι οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία από ξένους επισκέπτες είναι διπλάσιες σε σχέση με πέρυσι.

Το καρναβάλι διαρκεί από 4 έως 27 Φεβρουαρίου και αυτό το διάστημα όλη η πόλη κινείται στον ρυθμό του.

Η κ. Μπιρλιράκη είπε στην “Π”: “Φέτος θα συμμετέχουν περίπου 15.000 καρναβαλιστές και όλο αυτό το διάστημα περιμένουμε 100.000 επισκέπτες.

Τα ξενοδοχεία γεμίζουν, έχουμε επισκέπτες από όλη την Κρήτη, άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και ζωηρό ενδιαφέρον από Ολλανδούς και Γερμανούς, οι οποίοι μένουν στο Ρέθυμνο κυρίως το τελευταίο τετραήμερο”. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, δεν γεμίζουν μόνο τα ξενοδοχεία αλλά και τα σπίτια των 5.000 φοιτητών, οι οποίοι φιλοξενούν φίλους και συγγενείς τους, ενώ κάθε οικογένεια Ρεθυμνιωτών στη διάρκεια του καρναβαλιού θα φιλοξενήσει φίλους και γνωστούς έστω και μια φορά.Επιπλέον, γεμίζουν βίλες και ενοικιαζόμενα σπίτια, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι επισκέπτες μένουν στα Χανιά και το Ηράκλειο. Η κ. Μπιρλιράκη τονίζει ότι η οικονομική αλυσίδα που εμπλέκεται σε όλη αυτή την διοργάνωση καθώς είναι τεράστια, όπως και οι τζίροι που γίνονται. “Δεν είναι μόνο τα εστιατόρια, τα καφέ, τα μπαρ, οι ταβέρνες, τα περίπτερα, τα πάσης φύσεως εμπορικά καταστήματα που δουλεύουν, είναι οι βιοτεχνίες στολών, οι κατασκευές των 30 αρμάτων, τα βιβλία που πωλούνται και αγοράζονται από εκείνους που μετέχουν στο κυνήγι του θησαυρού (φέτος οι συμμετοχές ξεπερνούν τις 1010), καθώς πρέπει να μελετήσουν για την ιστορία, τη ρυμοτομία, την λαογραφία κ.λπ. και τόσα άλλα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο τζίρος όλες αυτές τις ημέρες πλησιάζει τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Τεράστιο νούμερο αν το σκεφθεί κάποιος!”.

Γεμίζουν χιλιάδες κλίνες

“Ερχεται πάρα πολύς κόσμος και μένει εδώ για να συμμετάσχει στο καρναβάλι του Ρεθύμνου. “Έρχονται άνθρωποι από την υπόλοιπη Κρήτη, την Αθήνα, το εξωτερικό.

Στο Ρέθυμνο υπάρχουν 2.000 διαθέσιμες ξενοδοχειακές κλίνες, αλλά υπάρχουν βέβαια και άλλες στην ευρύτερη περιοχή. Το καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι το δεύτερο σε μέγεθος στη χώρα μετά από αυτό της Πάτρας και σίγουρα στηρίζει πολύ δυνατά την τοπική οικονομία”, σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων του Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης.“Είμαι γεμάτος όλες τις ημέρες του καρναβαλιού. Ασφαλώς και βοηθάει το καρναβάλι και στηρίζει οικονομικά την περιοχή”, λέει ο Μαρίνος Αλεξανδρόπουλος, ιδιοκτήτης ξενώνα στο Ρέθυμνο.

Είναι η δεύτερη πηγή εσόδων μετά τον τουρισμό

Για το Ρέθυμνο, το καρναβάλι αποτελεί την δεύτερη πηγή εσόδων μετά τον τουρισμό, ενώ τα τελευταία χρόνια γίνονται εκτενή αφιερώματα για τη διοργάνωση, όχι μόνο σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης αλλά και σε ΜΜΕ του εξωτερικού.

Η δημοσιογράφος Βίκυ Βαμιεδάκη υπεύθυνη επικοινωνίας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, μάς είπε: “Φροντίζουμε να προβάλουμε το καρναβάλι, προσκαλώντας δημοσιογράφους όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό. Αυτή τη φορά θα φιλοξενήσουμε δημοσιογράφους από την Πολωνία και ξέρουμε ότι του χρόνου θα μας επισκεφθούν και Πολωνοί τουρίστες. 

Ο στόχος είναι να αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός και των ξένων επισκεπτών. Το καρναβάλι του Ρεθύμνου είναι μια μεγάλη, σημαντική υπόθεση για την περιοχή και όλοι το στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”, κατέληξε.

ΠΑΤΡΙΔΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook