Πολύμορφες εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τις μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ της Ο.Π Κρήτης το επόμενο διάστημα. 

Σε ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιφέρειας Κρήτης της ΚΝΕ αναφέρονται τα εξής:

“Καλούμε τους μαθητές του νησιού να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις της οργάνωσης με στόχο να ανοίξει η κουβέντα για το σχολείο που έχουμε ανάγκη, το προσφυγικό , το πόλεμογια μια σειρά άλλα ζητήματα που μαςπροβληματίζουν στα σχολεία μας και στα σπίτια μας!. 

Σε μια περίοδο που ο λαός μας υποφέρει από τα τα σκληρά μέτρα που προχωράνε οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ,την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Το σχολείο δεν μπορεί να μείνει έξω από αυτήν την επίθεση καθώς προχωράνε τα μέτρα που στόχο έχουν να στρέψουν όλο και περισσότερους μαθητές  στο μεροκάματο από μικρή ηλικία,αυξάνουν τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση μετατρέποντας το Λύκειο σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο. Ταυτόχρονα η σαπίλα αυτού του συστήματος αποδεικνύεται περίτρανααπό τις πολεμικές συγκρούσεις που έχουν ξεσπάσει στην περιοχή μας ,οδηγώντας χιλιάδες ανθρώπους στην προσφυγιά. 

Η ΚΝΕ καλεί τους μαθητές να συμβάλουν με τον δικό τους προβληματισμό συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις των οργανώσεων ,να συζητήσουμε για το σχολείο που έχουμε ανάγκη σήμερα. Ένα σχολείο ενιαίο δωδεκάχρονοδωρεάν και υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές,που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει. Μια κοινωνία χωρίς φτώχεια,προσφυγιά και πολέμους  για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
Αυτό το σχολείο μπορεί να φτιαχτεί σε μια κοινωνία που θα οικοδομηθεί από τους εργαζόμενους,χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο,που οι λαοί θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν!

Ο προγραμματισμός των εκδηλώσεων της Ο.Π Κρήτης της ΚΝΕ

Προβολές ταινιών 
•    Το Σάββατο 18/2 στις 18:00 στο εργατικό κέντρο Χανίων(Μάρκου Μπότσαρη 68). Προβολή ταινίας με θέμα το προσφυγικό. Το λιμάνι της Χάβρης (του ΆκιΚαουρισμάκι,Γαλλία 2011)
•    Κυριακή        19/2 στις 18:30( στην παλιά Λαχαναγορά ,στηνπαραλιακή,απέναντι από το μουσείο Φυσικής ιστορίας).Προβολή ταινίας, το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα.με θέμα : “Οι λαοί τσάκισαν και θα ξανατσακίσουν τον φασισμό! 

Εκδηλώσεις που θα ακολουθήσει συζήτηση,με θέμα : “Τί σχολείο έχουμε ανάγκη σήμερα;” Παρουσίαση της μπροσούρας της μαθητικής επιτροπής του Κ.Σ της ΚΝΕ 

•    Ρέθυμνο  :Εκδήλωση της Τ.Ο  Ρεθύμνου της ΚΝΕ,το Σάββατο 4/3 στο κέντρο νέων στις 17:00
•    Χανιά :  Εκδήλωση της Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ,το Σάββατο 11/3
•    Ηράκλειο : Σάββατο 11/3 εκδήλωση της Τ.Ο. Μαθητών της ΚΝΕ στις 18:00 ,με παιχνίδι γνώσεων .”

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook