Έντονη νευρικότητα επικρατεί από το άνοιγμα στις διεθνείς αγορές, με το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να καταγράφει μικρή άνοδο.

Πριν από λίγο ο βιομηχανικός Dow Jones, που διολίσθησε χθες κατά 4,31%, σήμερα είχε άνοδο 0,45%, που όμως δεν συγκράτησε και αντέστρεψε σε απώλεια κατά 0,14% για να επιστρέψει αυτή την ώρα σε μικρά κέρδη 0,26%.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στους άλλους βασικούς δείκτες της Wall Street, τον S%P των τραπεζών και τον τεχνολογικό Nasdaq.

Το χρηματιστήριο στο Παρίσι κινείται πτωτικά, με τον CAC 40 να υποχωρεί κατά 0,39% παρά το ότι όταν ανακοινώθηκαν τα στοιχεία από την ανεργία στις ΗΠΑ κατέγραφε άνοδο. Πάντως χθες κατέγραψε ισχυρές απώλειες 4%, ενώ αντίστοιχα πτωτική ήταν και η εικόνα στο σημερινό άνοιγμα.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι περίπου την ίδια ώρα ο σύνθετος δείκτης FTSEurofirst χάνει 1,5% της αξίας του και περιορίζεται στις 978 μονάδες, ενώ σήμερα ξεκίνησε ανοδικά.

Εν μέσω φημολογίας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει ισπανικά ομόλογα, ανάκαμψη σημείωσαν οι τραπεζικοί τίτλοι σε αρκετά ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τάση, η οποία αποδείχθηκε ασταθής, καθώς αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχωρεί κατά 2,25% και του Λονδίνου κατά 1,41%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook