Τελέστη μνημόσυνο για τα 21 χρόνια από την εκδημία του Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου

Στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ρεθύμνης, του μοναστηριού που αναστηλώθηκε εκ βάθρων με τη φροντίδα του μακαριστού Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Θεοδώρου και στον περίβολο του οποίου αναπαύεται το σεπτό σκήνωμά του, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο των Ψυχών, 18η Φεβρουαρίου 2017, το Ιερό Μνημόσυνο του αοιδίμου Ιεράρχου με την συμπλήρωση 21 ετών από την κοίμησή του.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος προεξήρχε των Ιερών Ακολουθιών του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Θεοδώρου και «πάντων των κεκοιμημένων ευσεβώς ορθοδόξων χριστιανών», σύμφωνα με το τυπικό της ημέρας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος τέλεσε Ιερό Τρισάγιο στον τάφο του κεκοιμημένου Ιεράρχου, ο οποίος βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Καθολικού της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης.

Τη μνήμη του μακαριστού Ιεράρχου τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί της Μητροπόλεώς μας και της γειτονικής Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων, της οποίας ο αοίδιμος Ιεράρχης υπήρξε Επίσκοπος προ της εκλογής του στο θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου. Παρέστησαν επίσης οι κατά σάρκα οικείοι του μακαριστού Μητροπολίτου καθώς και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook