Μετανιωμένος εμφανίζεται ο τούρκος δημοσιογράφος Τζεσούρ Σερτ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ο Σερτ ήταν ένας από τους Τούρκους που το 1996 είχε κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα Ίμια, φτάνοντας τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.

Η ένταση που ακολούθησε τις επόμενες μέρες από την αποκαθήλωση της σημαίας είχε ως αποτέλεσμα να καταπέσει ελικόπτερο και να χάσουν τη ζωή τους τρεις Έλληνες στρατιωτικοί, οι Παναγιώτης Βλαχάκος, Χριστόδουλος Καραθανάσης, Έκτορας Γιαλοψός.

Ο πρώην δημοσιογράφος της Χουριέτ δηλώνει πως οι πράξεις τους ήταν αποτέλεσμα αιτήματος του διευθυντή της εφημερίδας, Ερτουγρούλ Οζκόκ, και πως δεν πίστευε πως μπορούσε να προκαλέσει σύγκρουση:  «Πραγματικά αισθάνομαι μετανιωμένος για το γεγονός, όπως και ο Ερτουγρούλ Οζκόκ, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της Χουριέτ. Αισθάνομαι άσχημα και το έχω μετανιώσει» λέει, χαρακτηρίζοντας «αστείο» το γεγονός.

Και σημειώνει πως η ελληνική σημαία παραδόθηκε στον Οζκόκ, ο οποίος επιχείρησε να την παραδώσει στο ελληνικό προξενείο της Σμύρνης, αλλά εκπρόσωποί του αρνήθηκαν να την παραλάβουν: «Αν οι ελληνικές προξενικές αρχές αποδέχονταν τη σημαία θα ήταν σαν να παραδέχονταν πως ηττήθηκαν στα Ίμια. Έτσι δεν τη δέχτηκαν και η σημαία επέστρεψε στα γραφεία της Χουριέτ. Πιστεύω πως ο Ερτουγρούλ Οζκόκ έχει στο συρτάρι του τη σημαία. Νομίζω πως θα πρέπει να μου την παραδώσει».

Ο πρώην δημοσιογράφος της Χουριέτ που είναι «ανεπιθύμητος» για την Ελλάδα («persona non grata») και απαγορεύεται να επισκεφθεί τη χώρα μας δηλώνει πως θα στείλει επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα: «Πιστεύω πως είναι ανούσιο. Ειλικρινά ελπίζω να λυθεί το θέμα. Έχουν περάσει 21 χρόνια και πρέπει να μου το έχουν συγχωρήσει. Φανταστείτε πως οι άνθρωποι που μου ζήτησαν να το κάνω είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν στην Ελλάδα, αλλά εγώ δεν μπορώ. Δεν είμαι τρομοκράτης ή κατάσκοπος. Η οικογένειά μου κι εγώ μένουμε στον Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, και το καλοκαίρι δεν μπορούμε να πάμε στο νησί γιατί φοβόμαστε τι μπορεί να συμβεί. Σκοπεύω να γράψω ένα γράμμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να με βοηθήσει να λύσω το πρόβλημα…μου λείπουν πολύ ο ελληνικός λαός, η κουλτούρα, το φαγητό και η μουσική».

nooz.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook