Μία ενημερωτική ομιλία σχετικά με τις δράσεις του ΚΕΝΑΠ στην κοινωνία των Χανίων, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό κέντρο της Μητροπόλεως , το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τον Διοικητή του ΚΕΝΑΠ, Αρχιπλοίαρχο του Π.Ν. Γεώργιο Τσόγκα.

Το παρών στην ομιλία εκτός των ατόμων που παρευρέθηκαν,  έδωσαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, Κληρικοί της Μητροπόλεως μας και Αξιωματικοί του Π.Ν. .

Η ενημερωτική ομιλία ξεκίνησε με καλοσώρισμα από τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου και Οικονομικών Υπηρεσιών  της Μητροπόλεως μας, και με την ανάγνωση του πλούσιου βιογραφικού του Διοικητού του ΚΕΝΑΠ.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο Διοικητής ο οποίος παρουσίασε την πλούσια στρατιωτική δράση του ΚΕΝΑΠ, με ειδικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις, οι οποία όπως ανέφερε είναι συνεχώς αναπτυσσόμενη. Τα σεμινάρια δε των δράσεων και εκπαιδεύσεων λαμβάνουν πολλές χώρες από όλο τον κόσμο, και έχουν να κάνουν κυρίως κατά της πειρατίας και τρομοκρατίας στις θαλάσσιες περιοχές.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΚΕΝΑΠ για την πρωτοβουλία της  ενημερωτικής αυτής παρουσιάσεως.

Ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Τσόγκας ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982 και αποφοίτησε το 1986 με το βαθμό του Μαχίμου Σημαιοφόρου ΠΝ.

 Παρακολούθησε όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία εσωτερικού και έχει εξειδικευθεί σε θέματα Συνεννοήσεως (Σν). Είναι απόφοιτος της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού, της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και της Σχολής Αμύνης ΝΑΤΟ (NADEFCOL). Επιπρόσθετα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Information Technology Management από το Naval Postgraduate School (NPS), Monterey, ΗΠΑ.

 Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες επιφανείας του Αρχηγείου Στόλου, μεταξύ των οποίων Φρεγάτες (Φ/Γ) ως Αξιωματικός Συνεννοήσεως, Διευθυντής Οπλισμού, Αξιωματικός Επιχειρήσεων, Ύπαρχος και Κυβερνήτης και Ταχέα Περιπολικά Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ως Κυβερνήτης.

Έχει διατελέσει Κυβερνήτης της ΤΠΚ ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ(1999-2001) και της Φ/Γ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (2008-2010).

Έχει διατελέσει επιτελής AWWO του Διοικητή της Μόνιμης Ναυτικής Νατοϊκής Δύναμης Μεσογείου (CSNFM). Επιπρόσθετα έχει υπηρετήσει ως τμηματάρχης, επικοινωνιών στο Αρχηγείο Στόλου, Επιχειρήσεων στο ΓΕΝ και στο γραφείο μετεξέλιξης του ΓΕΕΘΑ.

Από το 2006 έως το 2008 υπηρέτησε ως επιτελής στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Επιτροπής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ HQ, στις Βρυξέλλες.

Από το 2010 έως το 2011 υπηρέτησε στο ΓΕΝ ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Επικοινωνιών και Πληροφορικής και από το 2011 έως το 2012 ως Υποδιευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Από το 2012 έως το 2014 υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Στρατιωτικός Αντιπρόσωπος στη Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Στρατιωτικής Επιτροπής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ HQ στις Βρυξέλλες και από το 2014 έως το 2015 ως Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ, ως τμηματάρχης θεμάτων ΝΑΤΟ.

Τον Οκτώβριο 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντού Σπουδών στην Ανωτάτη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).

Τον Μάρτιο 2016, τοποθετήθηκε και ανέκλαβε καθήκοντα Διοικητού στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) (ΝΜΙΟΤC – NATO maritime Interdiction Operational Training Centre).

Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.

Προαγωγές

Σημαιοφόρος:1986

Ανθυποπλοίαρχος:1989

Υποπλοίαρχος:1994

Πλωτάρχης:1999

Αντιπλοίαρχος:2003

Πλοίαρχος :2010

Αρχιπλοίαρχος :2015

Παράσημα – Μετάλλια – Διαμνημονεύσεις

Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής
Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ’ και B’ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ευδοκίμου Διοικήσεως Β΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Υπηρεσιών Αξιωματικού Επιτελούς Β΄ Τάξεως
Διαμνημόνευση Ειρηνευτικών Αποστολών

Οικογενειακή Κατάσταση
Ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Τσόγκας ΠΝ είναι νυμφευμένος με την κα. Emilie Wacker και έχουν δύο υιούς και μια κόρη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook