Για νέα ένταση στα Ίμια, που κράτησε τρεις ώρες, κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, λίγες ώρες αφού βουλευτής της κεμαλικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν «παραχώρησε» στην Ελλάδα 17 νησιά του Αιγαίου. 

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, σήμερα οι ασύρματοι πήραν «φωτιά», αφού η μία πλευρά καλούσε την άλλη να απομακρυνθεί από τα χωρικά της ύδατα.

Η ένταση, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, άρχισε το πρωί και κράτησε μέχρι το μεσημέρι, όταν πλοία του ελληνικού λιμενικού παραβίασαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα για έξι φορές.

Τα τουρκικά πλοία καταδίωκαν για ώρες, όπως αναφέρεται, τα ελληνικά σκάφη, ενώ προς συνδρομή τους έσπευσε και πλοίο που ανήκει στην ακτοφυλακή του (λιμανιού) Τουργκούτ-ρέις. 

Τα ελληνικά πλοία περνούσαν μπροστά από τις βραχονησίδες, έως ότου μετά από την τρίωρη καταδίωξη αναγκάστηκαν να επιστρέψουν πίσω. Κάποιες φορές μάλιστα ελληνικά και τουρκικά πλοία ήρθαν σχεδόν «πρόσωπο με πρόσωπο».

Όπως αναφέρεται, οι ανακοινώσεις και οι προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου έδωσαν και πήραν. Όχι μόνο από την τουρκική πλευρά που καταδίωκε τα ελληνικά πλοία αλλά και από την ελληνική ακτοφυλακή, η οποία –αν και σε τουρκικά χωρικά ύδατα, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα- ζητούσε από τα τουρκικά πλοία να απομακρυνθούν. 

Οι παραβιάσεις διακόπηκαν για περίπου μισή ώρα, όταν πέρασε ένα μεταγωγικό πλοίο από την περιοχή.

Τούρκος βουλευτής: Ο Ερντογάν παραχώρησε στην Ελλάδα… 17 νησιά!

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο βουλευτής της κεμαλικής αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μουσταφά Ακαϊντίν, κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι… παραχώρησε στην Ελλάδα 17 τουρκικά νησιά στο Αιγαίο.

«Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε, αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εξωτερικών μας» είπε ο Τούρκος βουλευτής, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Τώρα γίνεται κατανοητό ότι αντίστοιχοι συμβιβασμοί γίνονται στη Γενεύη για την Κύπρο».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook