Με τον ιδανικότερο τρόπο συνδύασε ένα ιδιαίτερο προσωπικό ρεκόρ στο Αγρίνιο ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος “οδήγησε” σε ακόμα μία σπουδαία νίκη τον Πλατανιά, που συνεχίζει να κάνει… όνειρα για Ευρώπη!

Ο 64χρονος προπονητής συμπλήρωσε τα 500 παιχνίδια ως προπονητής σε επίπεδο Α’ Εθνικής και μετά τη λήξη του αγώνα οι άνθρωποι του Πλατανιά του ετοίμασαν μία τούρτα έκπληξη με τον αριθμό 500!

Αναλυτικά η αναφορά του σάιτ του Πλατανιά στο σπουδαίο επίτευγμα:

Eφτασε τα 500 και… συνεχίζει. Ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Παράσχος συμπλήρωσε σήμερα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό 500 παιχνίδια στους πάγκους της Α” Εθνικής και της Super League και ευχή όλων είναι βέβαια να τις διπλασιάσει.

Ο κ.Παράσχος γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1952 στη Θεσσαλονίκη. Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε την καριέρα του από την ακαδηµία του ΠΑΟΚ το 1967. Έγινε επαγγελµατίας το 1971 και το 1974 πήγε στην Καστοριά, µε την οποία αγωνίστηκε ως το 1985, µε µια µικρή διακοπή για ένα εξάµηνο την περίοδο 1983-84, όταν φόρεσε τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαµαριάς. Ήταν αρχηγός της οµάδας της Καστοριάς που κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας του 1980, επικρατώντας στον τελικό του Ηρακλή µε σκορ 5-2 και την επόµενη περίοδο αγωνίστηκε στο κύπελλο Κυπελλούχων. Επίσης αγωνίστηκε συνολικά 4 φορές µε την εθνική Ελλάδας.

Το ντεµπούτο του, ως προπονητής το έκανε το 1992 στον Πανναυπλιακό, έχοντας αφήσει σημαντικό έργο στις περισσότερες από τις 14 ομάδες Α” Εθνικής, τις οποίες ανέλαβε στην καριέρα του. Πανηγύρισε μεγάλες νίκες, αλλά το κυριότερο είναι ότι αγαπήθηκε από τον κόσμο σε όποια ομάδα ανέλαβε τα ηνία της.

Στο τιμόνι του Πλατανιά, βρίσκεται από τον Μάρτιο του 2015 και είναι 1ος σε παιχνίδια από τους εν ενεργεία κόουτς (έχει αφήσει πίσω του τον Γιάννη Ματζουράκη και τον Αγγελο Αναστασιάδη, που βρίσκονται στην 2η και στην 3η θέση με 423 και 352 ματς αντίστοιχα) και 4ος συνολικά στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο Α” Εθνικής και Super League.

Στα 24 χρόνια της προπονητικής του θητείας, στη μεγάλη κατηγορία, μετρά 182 νίκες, 131 ισοπαλίες και 187 ήττες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook