Ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος , στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δικάζεται για διατάραξη κοινής ησυχίας  λόγω του φεστιβάλ «Αναιρέσεις» στο πάρκο ειρήνης και φιλίας.

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στα Χανιά» αφενός ζητά να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του Γιάννη Κυριακάκη και αφετέρου κάνει λόγο για προσπάθεια χτυπήματος των αριστερών φεστιβάλ στα Χανιά.

Παράλληλα θίγει και το θέμα ιδιωτικοποίησης του πάρκου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Να σταματήσει τώρα η δίωξη του Γιάννη Κυριακάκη, πρώην περιφερειακού συμβούλου, εκλεγμένου με την «Ανυπότακτη Κρήτη», αιρετού εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΔΕ Χανίων και στελέχους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Ο σ. Γιάννης Κυριακάκης δικάζεται τη Δευτέρα 20/2 έπειτα από μήνυση της αστυνομίας για «διατάραξη κοινής ησυχίας», λόγω του φεστιβάλ «Αναιρέσεις» που οργανώθηκε στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.
Η μήνυση αυτή αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια της αστυνομίας να παίξει πολιτικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσει τη ριζοσπαστική και αντικαπιταλιστική αριστερά. Ο ρόλος άλλωστε της ασφάλειας Χανίων στο παρελθόν στη δημιουργία βιομηχανίας διώξεων εναντίον πολλών αγωνιστών είναι γνωστός. 
Είναι μια προσπάθεια να χτυπηθεί ο θεσμός των αριστερών φεστιβάλ στην πόλη ως μια ανεξάρτητη από επιχειρηματικά συμφέροντα πολιτική και πολιτιστική έκφραση στην πόλη. Είναι λογικό να αναρωτηθεί κανείς γιατί η αστυνομία που τόσο ενδιαφέρεται για την «ησυχία» των πολιτών δεν επιφυλάσσει την ίδια αντιμετώπιση και για ανάλογες επιχειρηματικές δραστηριότητες ή υπαίθριες συναυλίες που συμβαίνουν στην πόλη, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Γιατί δεν έχει την ίδια αντιμετώπιση σε ιδιοκτήτες κέντρων που χωρίς να έχουν άδεια, λειτουργούν με τη μουσική στη «διαπασών»;
Γνωρίζοντας ότι οι «Αναιρέσεις» δεν είναι το μοναδικό φεστιβάλ, που διοργανώνεται στο πάρκο «Ειρήνης και Φιλίας» και το οποίο έχει μηνυθεί, είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς αν οι μηνύσεις αυτές σχετίζονται με την ιδιωτικοποίηση του πάρκου, αφού ο Δήμος πρόσφατα αποφάσισε την παραχώρηση του σε ιδιώτη μέσω της μεθόδου ΣΔΙΤ.
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη δίωξη ανοίγει ξανά το ζήτημα των ελεύθερων χώρων στα Χανιά. Πρακτικά δεν έχει απομείνει κανείς μεγάλος ανοιχτός χώρος που να δίνεται χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα  προκειμένου να πραγματοποιούνται ανάλογες εκδηλώσεις. Η δίωξη από την πλευρά της αστυνομίας έρχεται να συμπληρώσει τους αποκλεισμούς, τις οικονομικές απαγορεύσεις και την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χώρου που βιώνουμε σε απόλυτη έκταση στα Χανιά και έχει ατύπως επιβληθεί από επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και από την πολιτική εμπορευματοποίησης των δημόσιων χώρων και αιθουσών από τις αυτοδιοικητικές αρχές. 
Απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης και ζητούμε να μπει η υπόθεση στο αρχείο.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook