Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου στη γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Γενική συνέλευση του συλλόγου εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 20/2/2016 και ώρα 18:30 στην Παλιά Ακαδημία.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα το ΠΑΜΕ Ηρακλείου αναφέρει:

“Όλοι στη Γενική Συνέλευση του «Δ. Θεοτοκόπουλου»

Να συζητήσουμε, να αποφασίσουμε συλλογικά για την οργάνωση την πάλη μας!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προετοιμάζεται πυρετωδώς για νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων! Προετοιμάζει μεγάλη μείωση ή και κατάργηση του αφορολόγητου, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, νέα μέτρα και μόνιμο κόφτη και μετά το 2019.

Τέρμα πια με την κοροϊδία της «σκληρής διαπραγμάτευσης» και της «δίκαιης ανάπτυξης»!

 Τέρμα πια με την αναμονή, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία!

Τώρα μέσα από το συλλογικό αγώνα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας, με ενότητα όλων των εργαζομένων και συμμαχία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, μπορούμε να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.

Τα αντιλαϊκά παζάρια που δίνουν και παίρνουν αυτές τις μέρες, οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία για να κλείσει η 2η αξιολόγηση έχουν ένα μόνο στόχο: Να επιταχυνθεί η εφαρμογή των μέτρων των 3ου Μνημονίου, να γονατίσουν το λαϊκό κίνημα.

Κυβέρνηση και Ν.Δ. διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί, πιο γρήγορα και αποφασιστικά να φέρει εις πέρα τη «βρώμικη δουλειά». «Σφάζονται στην ποδιά» του ΣΕΒ και των εργοδοτικών οργανώσεων, οι οποίοι, σε συγχορδία με τα κοράκια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ,  ζητούν νέο αίμα, νέα μέτρα, νέα σφαγή των εργαζομένων για να σώσουν τα κέρδη τους!

Μέχρι και «δωδεκάλογο» για την Παιδεία δημοσιοποίησε ζητώντας να προωθηθούν μια σειρά «μεταρρυθμίσεις», που δεν ακούγονται βέβαια πρώτη φορά, αλλά τις συναντά κανείς στα κείμενα στρατηγικής του ΟΟΣΑ και της ΕΕ που αφορούν την Εκπαίδευση.

Δεν αποδεχόμαστε την κυβερνητική απάτη για τη δήθεν «κανονικότητα» στα σχολεία, δεν συμβιβαζόμαστε. Καλούμε το Σύλλογο να υιοθετήσει το παρακάτω πρόγραμμα δράσης:

1.         Να συνεχίσουμε την κοινή δράση με σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, για την κάλυψη των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, ενάντια στην ψήφιση των μέτρων για το «κλείσιμο» της 2η αξιολόγησης. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 21 ΦΛΕΒΑΡΗ Πλ. Ελευθερίας, 7.00 μμ

2.          Να στηρίξουμε πολύμορφα (με ψηφίσματα συμπαράστασης, συμμετοχή στις συγκεντρώσεις κ.α.) τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς που με απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων βγήκε στο δρόμο του αγώνα.

3.         Να συμμετέχουμε, να στηρίξουμε ενεργά την πρωτοβουλία – καλλιτεχνικό διαγωνισμό της ΕΕΔΥΕ με θέμα: «Να σκέφτεσαι τους άλλους» βασισμένη στο ποίημα του  Μαχμούτ Νταρουίς. Μιλάμε με τους μαθητές μας, με τους γονείς, οργανώνουμε εκδηλώσεις παρουσίασης των έργων που θα φτιαχτούν στις τάξεις, στα τέλη Μάρτη.

4.         Να Προχωρήσουμε σε Παραστάσεις στις Διευθύνσεις για κάλυψη των κενών και των αναγκών των σχολείων μέσα στο Φλεβάρη.

5.         Προετοιμαζόμαστε να οργανώσουμε την υποδοχή των προσφυγόπουλων, σε περίπτωση που έρθουν στα σχολεία, παίρνουμε πρωτοβουλίες έμπρακτης αλληλεγγύης, ενημερώνουμε τους γονείς, απομονώνουμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. 

6.         Με βάση όλα τα παραπάνω δυναμώνουμε την κοινή πάλη όλων των εργαζομένων απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, Να συμμετέχουμε στο κάλεσμα ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ για Κινητοποιήσεις για τους αναπληρωτές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις και το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Φλεβάρη.  Προετοιμαζόμαστε για Γενική Απεργία.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση του «Δ. Θεοτοκόπουλου» 20/2/2016 στην Παλιά Ακαδημία”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook