Στη δραματική συρρίκνωση και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της αγροτικής έρευνας, της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών και της πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων προχωρά η κυβέρνηση με τη συγχώνευση τεσσάρων εποπτευόμενων οργανισμών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε έναν σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής ΚΚΕ .

Και συνεχίζει…

Ταυτόχρονα, πολλοί εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση εργασίας τους. Συγκεκριμένα, συγχωνεύονται το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ), ο Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Απασχόλησης (ΟΓΕΕΚΑ – «ΔΗΜΗΤΡΑ»), ο Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων (ΟΠΕΓΕΠ – AGROCERT) και ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος και Κρέατος (ΕΛΟΓΑΚ) και μετά τη συνένωση θα ονομαστούν «Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – Δήμητρα» και θα μετατραπούν αντίστοιχα σε γενικές διευθύνσεις του νέου οργανισμού.

Η ΝΕ του ΚΚΕ εκφράζει την κάθετη αντίρρηση της στην κατάργηση-συγχώνευση του Ινστιτούτου Υποτροπικών και Ελιάς, καλεί τους αγρότες, όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν να μην προχωρήσει η κατάργησή του.

Να προχωρήσει άμεσα στη στελέχωσή του με την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων που έχει σε επιστημονικό και εργατικό προσωπικό που χρόνια τώρα μένουν κενά από τις κυβερνήσεις και που στόχο είχαν την απαξίωσή του. Είναι γνωστή η προσφορά του Ινστιτούτου για την αγροτιά του Νομού μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook