Από ντόπιους επιχειρηματίες και ομίλους ελληνικών συμφερόντων

Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που θα λειτουργήσουν ως πόλος έλξης για ξένους επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου υλοποιούνται στο νησί ενισχύοντας τον ποιοτικό τουρισμό, ενώ επιχειρηματικοί όμιλοι και ελληνικών συμφερόντων αναζητούν εκτάσεις στην Ελούντα, αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού για να κατασκευάσουν νέες πολυτελείς τουριστικές μονάδες.

Την ίδια ώρα, πολλοί ξενοδόχοι προσπαθούν να κάνουν έστω και στο παρά πέντε μικρές επεκτάσεις προσθέτοντας 5-10 δωμάτια στα ξενοδοχεία τους, αυξάνοντας έστω και λίγο τη χωρητικότητά τους, για να μπορέσουν να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση.

Ποιος επιχειρηματίας θέλει να επενδύσε στην Κρήτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον του να επενδύσει στο νησί έχει δείξει ο επιχειρηματίας Νίκος Κούτρας, ο οποίος πρόσφατα αγόρασε και το Capsis στη Ρόδο.

Άνθρωποι που δραστηριοποιούνται και γνωρίζουν καλά τον χώρο του τουρισμού επιβεβαίωσαν στην “Π” την πληροφορία, ότι ο κ. Κούτρας έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα επισκέψεις στην Κρήτη και έχει δει εκτάσεις προς πώληση στις περιοχές της Ελούντας αλλά και σε άλλες περιοχές του νησιού. Στόχος του είναι η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας. Ο κ. Νίκος Κούτρας, εκτός το Capsis της Ρόδου έχει δύο ακόμη ξενοδοχεία στην Κω.

Τα νέα πεντάστερα της Χερσονήσου

Δύο σημαντικές επενδύσεις βρίσκονται όπως είναι γνωστό σε εξέλιξη στην περιοχή της Χερσονήσου. Ο Όμιλος Καράτζη κατασκευάζει δίπλα στο ξενοδοχείο “Nana Beach” (ιδιοκτησίας του ομίλου) μια καινούρια πολυτελή μονάδα δυναμικότητας 120 κλινών. Σχεδόν όλα τα δωμάτια – σουίτες θα έχουν ιδιωτική πισίνα και στους πελάτες θα παρέχονται εκτός από απόλυτη ιδιωτικότητα και υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες.

Ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο 325 κλινών κατασκευάζει και ο Όμιλος Καλουτσάκη που μέσω των Hersonisos Group Ηotels λειτουργεί 7 ξενοδοχεία στην περιοχή της Χερσονήσου.

Το νέο συγκρότημα, που βρίσκεται μετά το Μουσείο “Λυχνοστάτης”, προϋπολογισμού 25-30 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι πολυτελές, θα διαθέτει εβδομήντα πισίνες, 5 εστιατόρια, 3 μπαρ, Spa, συνεδριακό χώρο και θα απευθύνεται σε πελάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου.

Ανακαινίσεις και προσθήκες νέων δωματίων για να καλυφθεί η ζήτηση

Εντωμεταξύ, σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τους τελευταίους μήνες ξενοδόχοι της Κρήτης οι οποίοι δεν κάνουν μόνο ανακαινίσεις στις μονάδες τους, αλλά προσθέτουν, όσοι έχουν τη δυνατότητα από την οικοδομική τους άδεια και επιπλέον δωμάτια, για να καλύψουν τη ζήτηση. “Τρέχουν και προσπαθούν να κάνουν ό,τι προλάβουν, έστω και 10 δωμάτια παραπάνω” είπε στην “Π” ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Μανούσος, σημειώνοντας ότι η ζήτηση παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη. “Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε μια πολύ καλή σεζόν, αρκεί να μην υπάρξουν απρόοπτα.

Είμαστε ένας ήρεμος, ασφαλής προορισμός και γι αυτό στις ημέρες μας είναι πολύ σημαντικό για τους τουρίστες” σχολίασε ο τουριστικός επιχειρηματίας Μανόλης Κριτσωτάκης, συνιδιοκτήτης του Avra Tours, το οποίο διαχειρίζεται το μάνατζμεντ 3 ξενοδοχείων στον Αγιο Νικόλαο. Πρόκειται για το Mirabello, το Hermes και το Coral, που ανήκουν στα Avra Hotels Collection και έχουν δυναμικότητα άνω των 1.500 κλινών.

Υψηλή αύξηση προκρατήσεων έχουν και τα ξενοδοχεία Elounda Beach και Bay.

Ο διευθυντής Μανόλης Ρασούλης μάς είπε: “Ο τουρισμός είναι μια ευαίσθητη ιστορία και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί για να αλλάξει το καλό κλίμα. Μέχρι τώρα όλα πάνε καλά. Έχουμε αύξηση προκρατήσεων κατά 20% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο, άρα και αύξηση προκαταβολών, ανακαινίζουμε και αναβαθμίζουμε τα δωμάτιά μας και περιμένουμε και φέτος τους πελάτες μας για να τους προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες”.

Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΔΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook