Δείτε ποιά Κρητική ζυθοποιία ανακυρήχθηκε κορυφαία της Ελλάδας και 41η στην παγκόσμια κατάταξη

Το Αμερικάνικο VINEPAIR (από τις πλέον δημοφιλείς διαδραστικές πλατφόρμες ενημέρωσης γύρω από την παγκόσμια αγορά ποτών) δημοσίευσε πρόσφατα ένα χάρτη (βλ.παρακάτω) με τις  κορυφαίες ζυθοποιίες ανά χώρα σύμφωνα με τη βαθμολογία των χρηστών του www.untappd.com, ενός απο τα μεγαλύτερα παγκοσμίως κοινωνικά δίκτυα φίλων της μπίρας.

Σύμφωνα με τη λίστα αυτή η Κρητική ζυθοποιία Σόλο με έδρα το Ηράκλειο, ανακυρήχθηκε η κορυφαία ζυθοποιία της Ελλάδας και 41η στην παγκόσμια κατάταξη, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε χιλιάδες ζυθοποιίες.

Η Σόλο δραστηριοποιείται από το 2015 ανάμεσα στο Ηράκλειο και το χωριό Αλάγνι, όπου μια παρέα Κρητικών σε συνεργασία με τον Nορβηγό Κjetil Jikiun, έναν από τους πλέον καταξιωμένους ζυθοποιούς craft μπύρας σε παγκόσμιο επίπεδο, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να μας προσφέρουν φρέσκια, αφιλτράριστη και απαστερίωτη μπίρα. Ανθρωποκεντρική, κατεχάρης και ασυμβίβαστη, η Σόλο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον ειδικών και φίλων της μπύρας τόσο με την ποιότητα της όσο και με την φιλοσοφία της όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στη φράση ” Η καλή μπύρα είναι ανθρώπινο δικαίωμα “, κυκλοφορώντας ήδη 10 διαφορετικές ετικέτες με ονόματα εμπνευσμένα από την Κρητική λαλιά όπως  Σκοτίδι, Ασκιανός, Φουριάρης, Ψακί κλπ.  

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, η αγορά της craft μπύρας αναπτύσσεται ταχέως και στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στην ολοένα αυξανόμενη ζήτηση του κοινού αλλά και των επισκεπτών της  χώρας μας για μπύρα ανώτερης ποιότητας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook