Πρόκειται για μια εκδήλωση σε δύο συνεχόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη υπό τον τίτλο “Κρητική νομισματική ιστορία. έργο σε πράξεις δύο: Αρχαιότητα -Μεσαίωνας και εντεύθεν” 

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού και η Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου συνεχίζουν τη σειρά των παρουσιάσεων με επίκεντρο την Κρητική Ιστορία αυτή τη φορά με την πολύτιμη συνεργασία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Πρόκειται για μια εκδήλωση σε δύο συνεχόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη υπό τον τίτλο “Κρητική νομισματική ιστορία. έργο σε πράξεις δύο: Αρχαιότητα -Μεσαίωνας και εντεύθεν” με ομιλητή τον αρχαιολόγο-νομισματολόγο Κλεάνθη Σιδηρόπουλο.

Στοχεύει σε μια περιδιάβαση στην οικονομική ιστορία της Κρήτης με όχημα τα νομίσματα τοπικά ή ξένα που εκδόθηκαν ή και κυκλοφόρησαν στο νησί, τις σχετικές γραπτές μαρτυρίες σε λίθο, μέταλλο και χαρτί, καθώς και τα ποικίλα τέχνεργα με οικονομικές προβολές στο υπόβαθρο των επιμέρους φάσεων της Κρητικής Ιστορίας.

Κάθε παρουσίαση θα συμπληρώνεται από διάδοχες ξεναγήσεις στις πρόσφατα ολοκληρωμένες Νομισματικές Εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου (Αρχαιότητα) και του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (Μεσαιωνικοί και Νεότεροι χρόνοι).

 

1η παρουσίαση: Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 18:00

2η παρουσίαση: Ιστορικό Μουσείου Κρήτης, Τετάρτη 1 Μαρτίου, 18:00

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook