Ξεκίνησε η εκδίκαση στον απόηχο της δήλωσης “βόμβας” Κεμεσίδη στο Flashnews.gr σύμφωνα με τον οποίο αν χάσει τη δίκη ο δήμος κινδυνεύουν να απαλλοτριωθούν αναγκαστικά περιουσίες που βρίσκονται πάνω από τον δρόμο

Στην αίθουσα του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χανίων άρχισε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για τον δρόμο Χρυσής Ακτής – Αγ. Αποστόλων στα Χανιά.

Το θέμα της αποξήλωσης ή της διατήρησης του δρόμου που συνδέει δύο σημαντικές παραλιακές περιοχές του Δήμου Χανίων εκδικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.

Συγκεκριμένα συνεκδικάζονται δύο προσφυγές. Εκείνη δύο κατοίκων  που ζητούν την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης για αποξήλωση του δρόμου και εκείνη του Δήμου Χανίων, ο οποίος μαζί με πολλούς φορείς και κατοίκους,  ζητούν την διατήρηση του δρόμου.

Περιουσίες που βρίσκονται πάνω από τον δρόμο κινδυνεύουν με αναγκαστική απαλλοτρίωση

Η δίκη γίνεται στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του Μ. Κεμεσίδη στο Flashnews.gr ο οποίος δήλωσε ότι αν ο δρόμος δεν παραμείνει ως έχει σήμερα τότε βάσει νόμου ο δήμος θα προχωρήσει στην αναγκαστική απαλλοτρίωση περιουσιών που βρίσκονται σε έκταση 10-15 μέτρων πάνω από τον σημερινό δρόμο!

“Ο δρόμος είναι χαρακτηρισμένος αιγιαλός. Το Δ.Σ. έχει πάρει απόφαση τον υπάρχοντα δρόμο που είναι αιγιαλός λόγω των δικτύων κοινής ωφέλειας που υπάρχουν να παραμείνει ως έχει. Στην περίπτωση που ο δρόμος δεν παραμείνει ως έχει και το δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν μπορεί να αλλάξει ο χαρακτήρας του αιγιαλού και ότι ο δρόμος πρέπει να κλείσει, το επόμενο βήμα βάσει νόμου είναι η αναγκαστική απαλλοτρίωση της έκτασης που βρίσκεται πάνω από τον δρόμο. Θα γίνει αναγκαστική απαλλοτρίωση σε έκταση 10-15 μέτρων,.απαλλοτριώνοντας περιουσίες και κτίρια, για να γίνει νέος δρόμος και να αφήσεις ως αιγιαλό το σημείο που βρίσκεται ο υπάρχων σήμερα δρόμος για τον οποίο έχει γίνει η προσφυγή των δυο κατοίκων.” είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου χθες στο Flashnews.gr ο Μανώλης Κεμεσίδης

Η υπόθεση

Αναλυτικότερα, πρόκειται για το θέμα του παραλιακού δρόμου που συνδέει την παραλία της Χρυσής Ακτής με τις παραλίες  των Αγίων Αποστόλων,  δρόμος ο οποίος το 2016 – μετά από παρέμβαση πολίτη – κρίθηκε ως παράνομος και διατάχτηκε η αποξήλωση του.

Μετά από ασφαλιστικά μέτρα που υπέβαλε η  ΔΕΥΑΧ – η οποία έχει εγκαταστήσει κάτω από τον δρόμο αγωγούς λυμάτων και αποχέτευσης που εξυπηρετούν σπίτια και ξενοδοχεία – το Δικαστήριο ανέστειλε την αποξήλωση του δρόμου μέχρι τον Μάρτιο του 2017.

Όμως οι ιδιώτες που είχαν κάνει την αρχική προσφυγή κατέθεσαν νέα προσφυγή κατά της ΔΕΥΑΧ και της εταιρείας που είχε κατασκευάσει τον δρόμο και έπρεπε να τον αποξηλώσει.

Επιπλέον και ο Δήμος Χανίων κατέθεσε προσφυγή ζητώντας την διατήρηση του δρόμου ως άκρως απαραίτητου για την περιοχή ζητώντας να αναγνωριστεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας του τμήματος της δημοτικής οδού 50 μέτρων και κυμαινόμενου πλάτους 8 μ.

Για την υπόθεση η πολιτευτής και Δικηγόρος του Δήμου Χανίων κυρία Έλβη Στασσίνου δήλωσε:

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook