Τρεις επιθέσεις σκύλων σε δύο ημέρες στο Ηράκλειο – Σύσκεψη για τα αδέσποτα αυτήν την ώρα στη Λότζια – Φιλόζωοι μαζέυουν υπογραφές ενάντια στην απομάκρυνση των αδέσποτων από τα νοσοκομεία 

Το ανεξέλεγκτο πλέον πρόβλημα των αδέσποτων στο Ηράκλειο καλείται να λύσει η Λότζια. Στο δημαρχείο αυτήν την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη για το εκρηκτικό πρόβλημα, το οποίο γίνεται ολοένα και εντονότερο με τα περιστατικά εγκατάλειψης ζώων να μην έχουν τέλος.

Τι κι αν η δημοτική αρχή σε συνεργασία με εθελοντές προσπαθεί να ελέγξει τον αριθμό των αδέσποτων, οι Ηρακλειώτες δεν φαίνεται να έχουν την ίδια αντίληψη και την ίδια ώρα που παραπονιούνται για την αύξηση του αριθμού των αδεσπότων στο Ηράκλειο, εγκαταλείπουν στους δρόμους της πόλης τα κατοικίδια που τους …κούρασαν ή σωπαίνουν μπροστά σε τέτοια περιστατικά.

Στη σύσκεψη γίνεται και ιδιαίτερη συζήτηση για την εντολή απομάκρυνσης των αδέσποτων από τα δύο νοσοκομειακά ιδρύματα της πόλης.

Τρεις επιθέσεις σκύλων σε δύο ημέρες

Τρια περιστατικά επίθεσης σκύλων έχουν καταγραφεί από χθες το πρωί.

Νωρίτερα σκύλος κατω από αδιευκρίνηστες συνθήκες, επιτέθηκε σε παιδί έξω από σχολείο στις Βασιλειές, ενώ αντίστοιχο περιστατικό έξω από σχολείο σημειώθηκε χθες στο Φορτέτσα με θύμα μια εκπαιδευτικό.

Η τρίτη καταγγελία έγινε στο περιθώριο της σύσκεψης από δημοτική υπάλληλο η οποία δέχτηκε χθες την επίθεση ενός σκυλιού, έξω από το Βενιζέλειο νοσοκομείο, όπου είχε πάει για να υποβληθεί σε επέμβαση.

Ψήφισμα στο Αvaaz.org

Συλλογη ηλεκτρονικών υπογραφών ξεκίνησε κίνημα πολιτών του διαδικτύου μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης avaaz.org, με αφορμή την πρόσφατη εισαγγελική εντολή για την περισυλλογή όλων των αδέσποτων σκύλων από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Την κίνηση στηρίζει και η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία η οποία σε ανακοίνωσή κάνει λόγο για “ακραία και χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς εντολή απομάκρυνσης των αδέσποτων”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΠΦΠΟ: “Φυσικά και γνωρίζουμε , ότι η νομοθεσία απαγορεύει την διαβίωση των αδέσποτων  στα νοσοκομεία  , όπως γνωρίζουμε επίσης οτι η απομάκρυνσή τους θα έπρεπε να  είχε γίνει όταν αυτά εμφανίστηκαν εκεί και όχι μετά από  τόσα χρόνια , που ζουν εκεί  , φροντίζονται και δεν ενοχλούν κανένα .

Διότι η  απομάκρυνσή τους και η  τοποθέτησή τους αλλού τώρα ισοδυναμεί με τον βέβαιο θάνατό τους  , γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την προστασία των ζώων , που επιδιώκει ο νόμος , αλλά και το αξιακό σύστημα που θα πρέπει σαν κοινωνία να μας διέπει .”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook