Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κούβας επικύρωσε χθες την καταδίκη σε κάθειρξη 15 ετών του Αμερικανού Άλαν Γκρος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρχών που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα www.cubadebate.com το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχε υποβάλει ο Γκρος.

Ο 62χρονος Άλαν Γκρος, υπεργολάβος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2009 στην Κούβα ενώ παρέδιδε τηλεπικοινωνιακό υλικό σε αντιφρονούντες. Στις 12 Μαρτίου καταδικάστηκε σε κάθειρξη 15 ετών για «απόπειρα κατά της ανεξαρτησίας και της ασφάλειας του κράτους».

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν «άδικη» αυτήν την ποινή και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του Γκρος.

Μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μόνο το Συμβούλιο του Κράτους — στο οποίο προεδρεύει ο Ραούλ Κάστρο — μπορεί να απονείμει χάρη στον Γκρος.

Έκκληση για απελευθέρωση

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος κάλεσε τις αρχές της Κούβας να απελευθερώσουν τον Αμερικανό Άλαν Γκρος.

\”Καλούμε την κυβέρνηση της Κούβας να αφήσει ελεύθερο αμέσως και χωρίς όρους τον Άλαν Γκρος, να του επιτρέψει να ξαναδεί την οικογένειά του και να δώσει ένα τέλος στη δοκιμασία του που ξεκίνησε πριν από ένα και πλέον χρόνο\”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τόμι Βιέτορ, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook