Αντιμέτωπος με τη λαϊκή οργή και έχοντας πάρει «το μάθημα», από την τύχη των Μπεν Άλι και Μουμπάρακ, ο Αλί Αμπντουλάχ Σάλεχ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές της χώρας, το 2013, καθώς και ότι δεν σκοπεύει να παραχωρήσει την εξουσία στον γιο του, όπως γίνεται παραδοσιακά σε αυτά τα καθεστώτα.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, μετά και τις μαζικές διαδηλώσεις εναντίον του, ο 64χρονος πρόεδρος που κυβερνά την Υεμένη από το 1978 δήλωσε χαρακτηριστικά : «Παραιτούμαι για το συμφέρον της χώρας μου».

Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να ακυρώσει όλες τις προγραμματισμένες για αύριο διαμαρτυρίες και συλλαλητήρια. «Καλωσορίζουμε την αρχική ανακοίνωση του Προέδρου και περιμένουμε το επόμενο βήμα του. Οι διαμαρτυρίες θα γίνουν κανονικά, όπως είναι προγραμματισμένες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού κόμματος, Μοχάμεντ Αλ Σααντί, καθώς στις προεδρικές εκλογές του 2006, ο Αμπντουλάχ Σάλεχ είχε δώσει παρόμοια υπόσχεση παραίτησης, αλλά τελικά δεν την τήρησε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook