Μια απόφαση που θα έκανε πολλές διαζευγμένες μητέρες να αγανακτήσουν πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας. Οι δικαστές της Καρλσρούης αποφάσισαν ότι ο διαζευγμένος γονέας που έχει αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού οφείλει να βρει εργασία πλήρους απασχόλησης όταν το παιδί έχει περάσει το τρίτο έτος της ηλικίας του.

Επιπλέον, ο γονέας αυτός όχι μόνο δεν μπορεί να διεκδικήσει εργασία μερικής απασχόλησης, αλλά καλά θα κάνει να μην ελπίζει σε διατροφή από τον πρώην σύντροφο ακόμη και εάν ο τελευταίος βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Και ποιος θα κρατάει το παιδί; Υπάρχουν υποδομές - απαντούν τα μέλη του ανώτατου δικαιοδοτικού οργάνου της Γερμανίας - που μπορούν να κρατούν τα παιδιά και μετά το τέλος του σχολικού ωραρίου. «Οι σινγκλ γονείς πρέπει να δουλεύουν περισσότερο» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» στη σελίδα που φιλοξενούσε το σχετικό ρεπορτάζ. «Μια χωρισμένη μητέρα πρέπει να δουλεύει με πλήρες ωράριο» έγραψε στο ίδιο πνεύμα η λαϊκή «Μπιλντ». Ακόμη και στην - υποτίθεται - εργασιομανή Γερμανία, η απόφαση δεν άρεσε καθόλου.