Μεγάλα ξενοδοχειακά ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτό του ομίλου Λασκαρίδη, φιγουράρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των ενδιαφερομένων για το ακίνητο ιδιοκτησίας του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας των πρώην εργαζόμενων της Αγροτικής Τράπεζας στη γωνία Πανεπιστημίου 4 και Κριεζώτου 2 στο κέντρο της Αθήνας.

Ηδη, το Ταμείο έβγαλε στον «αέρα» το σχετικό διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης, με χρήση ξενοδοχείου για το ακίνητο, με σκοπό τη μετατροπή του σε ξενοδοχείο, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των προσφορών από πλευράς των ενδιαφερομένων επενδυτών έχει ορισθεί για τα μέσα Απριλίου. Το ακίνητο 9 ορόφων έχει συνολική επιφάνεια 13.244 τ.μ., ενώ το διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης ”τρέχει” η γνωστή εταιρεία συμβούλων ακινήτων ΔΑΝΟΣ, η οποία συνεργάζεται για τη χώρα μας με την BNP Paribas Real Estate.

Το ακίνητο έχει «ειδικό» ενδιαφέρον λόγω μεγέθους και θέσης, πολύ περισσότερο από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης του έχει επιλέξει ως ενδεδειγμένη χρήση αυτή του ξενοδοχείου σε μία συγκυρία κατά την οποία ο τουρισμός της Αθήνας συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του ενώ είναι ελάχιστα τα μεγάλα, αυτοτελή κτίρια που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ξενοδοχεία στο κέντρο. Μάλιστα φαίνεται να είναι αρκετοί αυτή την στιγμή οι επενδυτές που θεωρούν «φιλέτο» το κτίριο στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Πανεπιστημίου, ενώ ειδικά για τον όμιλο Λασκαρίδη (Μεγάλη Βρετάνια, King George) φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον για …ευνόητους λόγους: Η γειτνίαση του εν λόγω κτιρίου με τις δύο κορυφαίες μονάδες του Συντάγματος μπορεί να φέρει επιπλέον έσοδα με λιγότερα κόστη, εδραιώνοντας παράλληλα το όνομα του ομίλου ως απόλυτου κυρίαρχου στην «καρδιά» της Αθήνας.

Το ακίνητο, που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ είναι τώρα κενό, ωστόσο ζητήματα υφίστανται ως προς το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, το ξεκαθάρισμα του οποίου εκκρεμεί ήδη από το 2004, με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να εμφανίζεται ως διεκδικητής του 50%. Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν φαίνεται να έχει να κάνει με τον υποψήφιο επενδυτή, από την στιγμή που ο τελευταίος δεσμεύει το κτίριο με μακροχρόνια μίσθωση και δεν αγοράζει το ακίνητο.

Σημειωτέον ότι στο ακίνητο που κτίστηκε προς το τέλος της δεκαετίας του ’50 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Κωνσταντίνου Κιτσίκη λειτουργούσε αρχικά το ξενοδοχείο King’s Palace, πρίν μετατραπεί σε γραφεία και κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας.

newmoney.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook