Επτά μύθοι για την κουζίνα που έχουμε μάθει από μικροί όμως δεν ισχύουν

Όλοι γνωρίζουμε κάποια πράγματα σεχτικά με το φαγητό, την παρασκευή του αλλά και τα υλικά. Τα μάθαμε από στόμα σε στόμα ή από τη γιαγιά και τη μαμά μας. Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι μύθοι για την κουζίνα που καταρρίπτονται και πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στις τροφές…

1. Μπορούμε να πλύνουμε τα μανιτάρια.

Οι περισσότεροι ξέρουμε πως τα μανιτάρια δεν πλένοντα αλλά καθαρίζονται προσεκτικά με μια βούρτσα. Ωστόσο, ένα γρήγορο ξέβγαλμα δεν θα αλλάξει τη γεύση τους…

2. Ο φούρνος μικροκυμάτων δεν καταστρέφει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών.

Ειδικοί στο Χάρβαρντ αναφέρουν ότι το ψήσιμο του φαγητού στο φούρνο μικροκυμάτων είναι καλύτερο από τον βρασμό και από πολλές άλλες μεθόδους μαγειρέματος. “Η μέθοδος μαγειρέματος που διατηρεί καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, θερμαίνει τα τρόφιμα στο συντομότερο χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν λιγότερο υγρό. Και τα μικροκύματα πληρούν τα κριτήρια αυτά”.

3. Το αλκοόλ δεν εξατμίζεται εντελώς από το φαγητό.

Ανάλογα με τη μέθοδο μαγειρέματος, τη θερμοκρασία, τον χρόνο ψησίματος, ακόμα το είδος και το μέγεθος του τηγανιού, από 5% έως 85% του αρχικού αλκοόλ παραμένει στο τελικό πιάτο.

4. Μην βάζετε λάδι στο νερό που θα βράσετε ζυμαρικά.

Όλοι ξέρουμε πως αν βάλουμε λίγο λάδι στο νερό που θα βράσουμε ζυμαρικά θα βοηθήσει στο να μην κολλήσουν. Έτσι όμως τα ζυμαρικά θα γλιστράνε μετά και η σάλτσα δεν θα μπορέσει να σταθεροποιηθεί επάνω τους.

5. Μην διατηρείτε τον καφέ στο ψυγείο.

Βάζοντας τον καφέ στο ψυγείο δεν θα διαρκέσει περισσότερο. Αντ ‘αυτού, η υγρασία μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του. Ο καλύτερος τρόπος αποθήκευσης είναι σε ένα αεροστεγές γυάλινο ή κεραμικό δοχείο, σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.

6. Το λάδι όταν τηγανίζετε πατάτες δεν πρέπει να είναι καυτό.

Ρίξτε τις πατάτες πριν καεί το λάδι και πάλι θα γίνουν τραγανές, ενώ το χρώμα τους θα είναι όπως πρέπει.

7. Τα ζυμαρικά δεν χρειάζονται ξέπλυμα μετά το βράσιμο.

Έτσι φεύγει το άμυλο και η σάλτσα δεν κολλάει καλά πάνω τους. Θα τα ξεπλύνετε μόνο εάν τα χρησιμοποιήσετε για κρύα σαλάτα.

perierga.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook