Η Άγκυρα τραβάει επικίνδυνα το σχοινί στο Αιγαίο. Με στοχευμένη παραγωγή βίντεο από τα Ίμια αλλά και με πραγματικές προκλήσεις κορυφώνει την ένταση μέρα με την ημέρα.

Η Αθήνα παρακολουθεί με ψυχραιμία ενισχύοντας την παρουσία της ελληνικής σημαίας σε όλο το Αιγαίο.

Μπροστά στην κάμερα του ΑΝΤ1 ελληνικά και τουρκικά σκάφη επιδίδονται σε ένα σκληρό κυνηγητό.

Το χρονικό του “άγριου” κυνηγητού

Τετάρτη 15:07. Η κάμερα του ΑΝΤ1 καταγράφει ακόμη μία πρόκληση των Τούρκων στα Ίμια. 

Η τουρκική ακταιωρός μπαίνει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Έχει χαράξει ρότα προς τις ελληνικές βραχονησίδες. Πιο πίσω βρίσκεται ακόμη ένα πλωτό της τουρκικής ακτοφυλακής, που κάνει κράτει στις μηχανές του. Σαν να του φυλάει τα νώτα…

Η εικόνα που κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤ1 είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Η τουρκική ακταιωρός έμεινε για ελάχιστα δευτερόλεπτα ανοικτά των Ιμίων, σε απόσταση περίπου ενάμιση μιλίου μακριά από το σκάφος στο οποίο επέβαινε το συνεργείο του ΑΝΤ1.

Η απάντηση της ελληνικής πλευράς ήταν άμεση. Ένα σκάφος του Λιμενικού διέσχισε τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων με μεγάλη ταχύτητα. Οι Τούρκοι λιμενικοί έχουν προλάβει να εξαφανιστούν. Οι Έλληνες φρουροί του Αιγαίου έχουν δώσει ακόμη μία απάντηση στο “ποιος έχει τη νομιμοποίηση να βρίσκεται στην περιοχή”.

Επί ώρες, με το ταχύπλοο σκάφος, το συνεργείο του ΑΝΤ1 “όργωνε” όλη τη θαλάσσια περιοχή από την Καλόλιμνο μέχρι τα Ίμια και ανοικτά της Ψερίμου.

Οι Τούρκοι είχαν δεμένα στα παράλιά τους τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού. Λίγο πριν ξεκινήσουν οι προκλήσεις, στη θαλάσσια περιοχή επικρατούσε μία ανησυχητική ηρεμία.

Τα ελληνικά σκάφη παρακολουθούσαν συνεχώς τους Τούρκους λιμενικούς. Χρειάστηκε να περάσουν τρεις ώρες μέχρι οι Τούρκοι να ξεκινήσουν τις νέες νευρικές τους απόπειρες. Οι μίνι αναπαραστάσεις του 1996 που προσπαθούν να στήσουν θυμίζουν περισσότερο μία κακογυρισμένη ταινία που, όσο και αν έχουν πάρει “φωτιά” οι τουρκικές μονταζιέρες, δεν πείθουν ούτε και τους ίδιους τους Τούρκους. 

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook