Ανακοίνωση της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου:

“Με θλίψη για την μεγάλη απώλεια, τα μέλη της Λέσχης Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου, αποχαιρετούν τον συντοπίτη μας δημιουργό ΝΙΚΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟ. Ο θάνατος του καταξιωμένου κινηματογραφιστή κλείνει ένα κεφάλαιο, όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου κινηματογράφου. Αγωνιστής στη ζωή και πρωτοπόρος στην 7η Τέχνη, άφησε πίσω του ένα έργο πλούσιο που αγαπήθηκε: τον ανεπανάληπτο «Δράκο» του, τη «Μαγική πόλη», το «Ποτάμι», τις «Μικρές Αφροδίτες» και άλλες σημαντικές ταινίες, 11 συνολικά, που αποτύπωσαν στο φιλμ την ελληνική πραγματικότητα και την εξέφρασαν με την ένταση και το πάθος που τον χαρακτήριζε μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ανήσυχος, ασυμβίβαστος, με εικαστικό ταλέντο και γνώσεις, έντονη και εκρηκτική προσωπικότητα, ο Νίκος Κούνδουρος εγκαινίασε ένα καινούργιο στιλ ποιότητας και πλαστικότητας στον ελληνικό κινηματογράφο. ΄Αφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του και κατάφερε να βγάλει το ελληνικό σινεμά έξω από τα στενά όρια της χώρας. Οι ταινίες του, σπουδαία παρακαταθήκη, βρίσκονται σήμερα σε κινηματογραφικά μουσεία και ταινιοθήκες της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ ο ίδιος εκτιμήθηκε διεθνώς από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Η Λέσχη Κινηματογράφου Αγίου Νικολάου στηρίχτηκε διαχρονικά από τον σπουδαίο αγιονικολιώτη. Σαν ελάχιστο φόρο τιμής θα παρουσιάσουμε το επόμενο διάστημα αφιέρωμα στον άνθρωπο και δημιουργό, τον δικό μας Νίκο. ΄Αμεσα στην ιστοσελίδα μας (kileagn.com) παρουσιάζουμε στοιχεία για την ζωή και την φιλμογραφία του, καθώς και video με ολόκληρες ταινίες του.
          Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του και τον αποχαιρετούμε κλέβοντας τα δικά του λόγια, λόγια που αφιέρωσε στον φίλο του Μάνο Χατζηδάκη: «Αχόρταγος ο ίδιος, ακτινοβολούσε εκείνη τη λαιμαργία για τη ζωή που ήτανε κολλητική και για τους άλλους, τους πιο συμμαζεμένους».
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook