Οι ελληνικές αρχές βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα νέο θρίλερ στην Αλεξανδρούπολη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες άλλοι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί πέρασαν τα σύνορα και πλέον βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, λίγους μόλις μήνες μετά την είσοδο στη χώρα με ελικόπτερο των 8 Τούρκων πραξικοπηματιών, τους οποίους η Τουρκία εξακολουθεί να ζητά να εκδοθούν. 

Οι δύο άντρες φέρεται να έφτασαν πριν από ημέρες στην Αλεξανδρούπολη υπό άγνωστες συνθήκες, ενώ αποκαλύφθηκε πως πριν τρεις ημέρες υπέβαλαν αίτηση ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για χαμηλόβαθμους Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους οι τουρκικές αρχές αναζητούν για άγνωστο προς το παρόν λόγο.

Οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ήδη συλληφθεί και παραμένουν κρατούμενοι, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η αλληλογραφία μεταξύ των δύο χωρών προκειμένου να διαπιστωθεί για ποιόν λόγο εγκατέλειψαν την Τουρκία και για ποιο λόγο οι τουρκικές αρχές τους αναζητούν.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες που παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, κάνουν λόγο πως γίνεται έρευνα για το εάν πρόκειται για στρατιώτες που είχαν λάβει μέρος στην απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος.

Η νέα αυτή εξέλιξη είναι σίγουρο πως θα δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών, που τον τελευταίο καιρό παραμένει ιδιαίτερα τεταμένο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος με τελεσίδικη απόφασή του δεν έδωσε το πράσινο φως για την έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών που είχαν συλληφθεί στην Αλεξανδρούπολη, κάτι που προκάλεσε την οργή της Τουρκίας που επιμένει με όλα τα νομικά μέσα να πιέζει για την έκδοσή τους, ενώ υπήρξαν και από ανώτατους Τούρκους αξιωματούχους απειλές και προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook