Καταζητούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν – Ο ρόλος της ομάδας με τους μπορντό μπερέδες

Ένας λοχαγός και ένας αντισυνταγματάρχης του τουρκικού στρατού είναι οι δυο στρατιωτικοί που ζητάνε άσυλο στην Ελλάδα. Το θέμα είναι πως οι συγκεκριμένοι δεν είναι απλοί… κομάντος. Είναι μέλη της επίλεκτης «Διμοιρίας Θανάτου»!

Οι δυο κομμάντος παρουσιάστηκαν στις αστυνομικές αρχές της Ορεστιάδας στις 15 Φεβρουαρίου και παρουσία δικηγόρου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Το αίτημά τους καταγράφηκε από την αρμόδια υπηρεσία στην Αθήνα, όπου και λογικά θα μεταφερθούν τις επόμενες ημέρες.

Και οι δυο παραδέχθηκαν πως ανήκουν σε αυτήν την επίλεκτη μονάδα του τουρκικού στρατού. Ούτως ή άλλως, όμως, οι ελληνικές αρχές έκαναν αντιπαραβολή των στοιχείων τους και των φωτογραφιών τους με αυτά που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο τουρκικός στρατός για όσους στρατιωτικούς αναζητά και όπως προέκυψε πράγματι καταζητούνται.

Αυτή την εποχή στην Τουρκία δικάζονται οι 44 στρατιωτικοί που συνελήφθησαν στην Μαρμαρίδα για την απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν. Από αυτή την ομάδα των κατηγορούμενων λείπουν τρείς. Οι δυο είναι αυτοί που ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα ενώ καταζητείται και ένας ακόμα.

Όταν κάποιος πηγαίνει στη «Διμοιρία Θανάτου», σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, τους λεγόμενους Bordo Bereliler, περνάει εκπαίδευση αλεξιπτωτιστή ή βατραχάνθρωπου. Αυτοί οι δυο είναι εκπαιδευμένοι δολοφόνοι! Δεν είναι απλοί βατραχάνθρωποι ή αλεξιπτωτιστές και έχουν περάσει την εκπαίδευση της Bordo Bereli σε όλες τις βαθμίδες της

Πηγές στην Αθήνα τονίζουν ότι δεν θα επιτραπεί να γίνει η Ελλάδα πεδίο αντιπαράθεσης των Γκιουλενιστών με τις τουρκικές αρχές.

Μέχρι στιγμής η Τουρκία δεν έχει υποβάλλει αίτηση έκδοσης για τους δύο κρατούμενους στην Ορεστιάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook