Κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στο ασφαλιστικό

Κλιμακώνουν τη δράση τους οι νοσοκομειακοί γιατροί ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο και προκηρύσσουν 24ωρη απεργία στις 2 Μαρτίου και πανελλαδική συγκέντρωση την ίδια ημέρα, στη 1 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Εργασίας.

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αναφέρει ότι «με το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των αντιασφαλιστικών νομοθετημάτων των προηγούμενων κυβερνήσεων» και κάνει λόγο για «μειώσεις συντάξεων μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους και επιβολή νέων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές».

«Η ενοποίηση των ταμείων θα έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών Υγείας και Πρόνοιας και την εξίσωση προς τα κάτω. Η ασφάλιση μετατρέπεται σε ατομική υπόθεση, ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός της χαρακτήρας και δημιουργείται το πλαίσιο για την απεμπλοκή του κράτους», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν δυναμικά. «Ο νέος ασφαλιστικός και φορολογικός νόμος είναι ένα πρόχειρο, ανεφάρμοστο και ανθρωποκτόνο νομοθέτημα που θα οδηγήσει στην επαγγελματική εξόντωση και στην οικονομική εξαθλίωση τον επιστημονικό κόσμο της χώρας. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέτρα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή του», δήλωσε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook