Πραγματοποιήθηκε χθες 23/2 στις 14:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης παράσταση διαμαρτυρίας από τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους και ανέργους εκπαιδευτικούς με κεντρικό αίτημα την πραγματοποίηση μαζικών μόνιμων Διορισμών και κάλυψη των σύγχρονων μορφωτικών αναγκών.

Στην κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συνδικαλιστές και φορείς της εκπαίδευσης, υπήρχε μεγάλη προσέλευση. 

Στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης τέθηκαν πέρα από το κεντρικό αίτημα για μαζικούς μόνιμους διορισμούς, αιτήματα όπως η  εξίσωση των δικαιωμάτων των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, η κάλυψη όλων των κενών στην Παράλληλη στήριξη, η προσμέτρηση της ώρας σίτισης για όλους τους εκπαιδευτικούς, η επαναφορά του δασκάλου στα ολοήμερα τμήματα, η στήριξη και ποιοτική αναβάθμιση των δομών της Ειδικής Αγωγής, η αναμοριοδότηση  των σχολικών μονάδων, η καταβολή επιδόματος ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας των αναπληρωτών, η εξίσωση των αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μόνιμους, η καταβολή των μισθολογικών κλιμακίων των αναπληρωτών  κ.α. 

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Αναπληρωτών Ηρακλείου σε ανακοίνωσή της

“Περιγράφηκε από συναδέλφους η δύσκολη καθημερινότητα την οποία βιώνουν λόγω των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στην Εκπαίδευση, όπως τα  κενά στα σχολεία, η υποβάθμιση του Ολοημέρου,  η μη καταβολή των Μ.Κ. στους αναπληρωτές, η μισθολογική μας καθήλωση κ.α. 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής, με το χαμόγελο στα χείλη, (δεν) απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα, αναγνωρίζοντας το μέγεθος των προβλημάτων θέτοντας τα όμως σε σύγκριση με τα προβλήματα που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια να διαπιστώσει βελτίωση, αφού όπως είπε «υπάρχει βελτίωση σε σχέση με πέρυσι» και «στα γενικά σχολεία υπάρχει σχετική κανονικότητα, ενώ στα Ειδικά Σχολεία ικανοποιητική κανονικότητα», ενώ δεν ανέφερε αριθμό διορισμών γιατί όπως είπε «τις προηγούμενες χρονιές που αναφέραμε αριθμό διορισμών εκτεθήκαμε». 

Για άλλη μια φορά λοιπόν, ο Περιφερειακός Διευθυντής προσπάθησε να παρουσιαστεί συγκαταβατικός και να παρουσιάσει το μαύρο άσπρο. Η κοροϊδία δεν έχει όρια. 

Η κανονικότητα στην οποία αναφέρεται ο Περιφερειακός Διευθυντής είναι τα κενά στα σχολεία; 
Είναι ο εκπαιδευτικός -λάστιχο, που δεν μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του αφού δεν ξέρει πότε και αν δουλέψει, πότε και πόσο θα πληρωθεί; 

Είναι το υποβαθμισμένο ολοήμερο; 
Είναι τα τμήματα με 27 παιδιά;  
Είναι η μόνιμη αδιοριστία; 

Με λύπη μας ακούσαμε και κάποιες απόψεις συγκεκριμένων συνδικαλιστών που συμφωνούσαν με τον Περιφερειακό Διευθυντή, απόψεις παρόμοιες με αυτές που ακούστηκαν και στη Γ.Σ. του ΣΕΠΕ «Δ. Θεοτοκόπουλου» που δικαιολογούν και αθωώνουν αυτή την πολιτική.

Πρέπει να κατακρίνονται από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Το κίνημα πρέπει να τις απομονώσει και να διεκδικήσει το σχολείο που θα ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες. 

Κανένας  συμβιβασμός!  Όλοι στο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας και τις επιτροπές αγώνα!! Όλοι μαζί, αναπληρωτές και μόνιμοι, ανεξάρτητα από ειδικότητα, μαζί με τους γονείς των μαθητών μας και το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα!!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook