Στην αντεπίθεση περνάνε οι Ιδιοκτήτες Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης, μετά το μεγάλο σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε σχετικά με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) και τις υπέρογκες αμοιβές των μελών της.

Συγκεκριμένα, κι ενώ η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε ότι ο διευθύνων σύμβουλος έπαιρνε μισθό 635.565 ευρώ το χρόνο, συγγενής μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 ευρώ, ενώ η εταιρεία, που για την περίοδο 2011 – 2014 δήλωνε λειτουργικές ζημίες συνολικού ύψους 11.3 εκατ. ευρώ., δεν διένειμε άλλα 42 εκατομμύρια ευρώ στους δικαιούχους. 

Κι ενώ αναμένεται το εισαγγελικό πόρισμα, η ΑΕΠΙ άλλαξε τα μέλη του Δ.Σ. της και προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όμως πλέον έχει απέναντί της και όλους τους καταστηματάρχες, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους προχωρούν στην ομαδική νομική διεκδίκηση κατά της εταιρείας όλων των καταβληθέντων σε αυτήν ετήσιων «τελών» χρήσης μουσικής που επί χρόνια εισέπραττε!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δελτίο τύπου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Καταστημάτων Εστίασης και Διασκέδασης o οποίος διαθέτει πάνω από 30.000 μέλη: 

«Μετά και την πρόσφατη δημόσια αποκάλυψη για τα «έργα και ημέρες» της διαχειρίστριας … οικογένειας της ΑΕΠΙ , ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Καταστημάτων Εστίασης & Διασκέδασης ( ΠΑ.Σ.Κ.Ε.ΔΙ. ) προσκαλεί τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου (που εκβιαστικά υποχρεώθηκαν να καταβάλουν στην εν λόγω οικογενειοκρατούμενη … μη κερδοσκοπική Ανώνυμη Εταιρεία εκατομμύρια ευρώ) σε μαζική συσπείρωση , με στόχο την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης και περιουσιακής ζημίας μας από τις – επίσημα , πλέον , αποκαλυφθείσες – παράνομες πρακτικές της ΑΕΠΙ .

​«Είναι νομικά ασφαλέστερο για τα καταστήματα να καταθέσουν τέλη στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων , παρά στην υπόψη ( καταληφθείσα «με τη γίδα στην πλάτη» ) Α.Ε. με … μετρημένες μέρες ζωής» 
Η εν λόγω συσπείρωση αφορά στην αθρόα συμμετοχή των ζημιωθέντων συναδέλφων μας στην ( από τον ΠΑΣΚΕΔΙ συντονιζόμενη ) ομαδική νομική διεκδίκηση κατά της ΑΕΠΙ όλων των καταβληθέντων σε αυτήν ετήσιων «τελών» χρήσης μουσικής που επί χρόνια εισέπραττε από τα καταστήματα καφεστίασης πανελλαδικά με την άμεση συνέργεια , μάλιστα , επ’ αυτού της ελληνικής … Αστυνομίας και των Δήμων !

Όσον αφορά στην από εδώ και στο εξής καταβολή «μουσικών δικαιωμάτων» , ο ΠΑΣΚΕΔΙ ενημερώνει τα Μέλη του ότι ( στις τυχόν περιπτώσεις που θεωρούν εύλογη την πληρωμή μιας τέτοιας χρέωσης ) είναι νομικά ασφαλέστερο να την καταθέσουν στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων , παρά στην υπόψη ( καταληφθείσα «με τη γίδα στην πλάτη» ) Α.Ε. με … μετρημένες μέρες ζωής.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook