Αυξάνονται κατά 12 οι εβδομαδιαίες πτήσεις – Συνολικά 49 δρομολόγια την εβδομάδα σε 17 ελληνικούς προορισμούς

Ανταποκρινόμενη στη μεγαλύτερη ζήτηση, με την επάνοδο της Ελλάδας -εδώ και δύο χρόνια- ως κορυφαίου θερινού τουριστικού προορισμού των Αυστριακών, η εταιρία Austrian Airlines- AUA (Αυστριακές Αερογραμμές), ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της προς ελληνικούς προορισμούς για το ερχόμενο καλοκαίρι. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, συχνότερα θα είναι πλέον τα δρομολόγια για τους προορισμούς Ρόδο, Ηράκλειο, Ζάκυνθο, Χανιά, Αθήνα και Κω.

Σε σχέση με το καλοκαίρι του 2016, ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων της AUA προς ελληνικούς προορισμούς αυξάνεται κατά 12 και συνολικά θα υπάρχουν 49 πτήσεις την εβδομάδα προς 17 ελληνικούς προορισμούς.
 
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη σημερινή παρουσίαση του θερινού προγράμματος για το 2017, οι Αυστριακές Αερογραμμές θα συνδέουν την Αυστρία με συνολικά 135 προορισμούς σε 54 χώρες, δίνοντας βάρος, όπως τονίστηκε, σε τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Μόλις πρόσφατα, ο μεγαλύτερος αυστριακός τουριστικός όμιλος, ο “TUI Austria”, ανακοίνωσε ότι, όπως συνέβη κατά το περσινό καλοκαίρι, η Ελλάδα θα είναι και εφέτος ο “υπ΄ αριθμόν ένα” τουριστικός προορισμός για τον όμιλο, με τις έως τώρα κρατήσεις για την Ελλάδα να έχουν αυξηθεί κατά πάνω από 60% σε σχέση με πέρυσι.

Όπως αναφερόταν σχετικά, ιδιαίτερα καλά εξελίσσονται οι κρατήσεις για την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο, ενώ στην παλιά δυναμική της επιστρέφει και η Κως -για την οποία οι κρατήσεις έχουν ήδη διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι- και για το λόγο αυτό ο όμιλος ανακοίνωσε την αύξηση κατά 15% του αριθμού των πτήσεων προς αυτά τα τέσσερα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά.

Ήδη με την έναρξη της σεζόν των κρατήσεων, που στον “TUI Austria” έγινε τον περασμένο Οκτώβριο, η προσφορά σε ξενοδοχεία στην Κρήτη, στη Ρόδο και στην Κω, έχει διευρυνθεί από μέρους του κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ, στο πλαίσιο της παρατηρούμενης τάσης στον Αυστριακό τουρίστα στην προτίμηση του για μικρότερα νησιά όπως η Κάρπαθος, η Ζάκυνθος, η Λευκάδα ή η Κεφαλονιά, ο όμιλος θα εγκαινιάσει αυτό το καλοκαίρι τη νέα ομάδα ξενοδοχείων του στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά.

Όπως είχε αναφέρει η γενική διευθύντρια του αυστριακού τμήματος του διεθνούς ταξιδιωτικού ομίλου TUI, Λίζα Βέντιγκ, την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται φέτος στην πρώτη θέση για δεύτερη συνεχή χρονιά, ακολουθούν στην Ευρώπη η Ισπανία, η Ιταλία, η Κροατία και εκτός Ευρώπης η Αίγυπτος, ενώ συνεχίζεται η δραματική πτώση της περασμένης χρονιάς στη ζήτηση για διακοπές στην Τουρκία, που το περσινό καλοκαίρι ήταν κατά 40% μειωμένη σε σχέση με το 2015.

Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μια από τις πρώτες θέσεις -αν όχι την πρώτη- στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών, με κατά μέσο όρο 400.000 να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας, και ως εκ τούτου, η Αυστρία, σε αναλογία με τον πληθυσμό της (8,6 εκατομμύρια κάτοικοι) βρίσκεται στην πρώτη θέση από πλευράς αφίξεων ξένων τουριστών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook