O Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να ενταχθεί στο μηχανογραφικό και να μην διακοπεί η λειτουργία του τμήματος Διαφήμισης και Εμπορίας Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης.

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να ενταχθεί στο μηχανογραφικό και να μην διακοπεί η λειτουργία του τμήματος Διαφήμισης και Εμπορίας Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με πρόσφατη απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας επανεντάχθηκαν στα μηχανογραφικά των υποψηφίων 11 τμήματα ΤΕΙ σε όλη τη χώρα, στα οποία όμως δεν συμπεριλαμβάνεται το τμήμα Διαφήμισης και Εμπορίας Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης, που τίθεται ουσιαστικά εκτός λειτουργίας.

Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, η οποία είναι αντίθετη με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Παιδείας  και η οποία δεν βρίσκει σύμφωνη την εκπαιδευτική κοινότητα, τις τοπικές κοινωνίες, τους αιρετούς, τους φορείς αλλά και τους γονείς και μαθητές.

Η θύελλα αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία εκφράστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, κατά το οποίο όλοι οι δημοτικοί Σύμβουλοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δημάρχου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν την αγανάκτηση τους και παράλληλα να ασκήσουν πίεση προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ώστε να επανεξετάσει την απόφαση της και να μην σταματήσει η λειτουργία του τμήματος  Διαφήμισης και Εμπορίας στην Ιεράπετρα αλλά και να ενταχθεί κανονικά στο μηχανογραφικό Δελτίο για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Επειδή το εν λόγω τμήμα παρέχει συγχρόνως σωστή και εξειδικευμένη κατάρτιση στους αποφοίτους του,  με απορροφητικότητα μάλιστα στην αγορά εργασίας.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

-Ποιος είναι τελικά ο κυβερνητικός σχεδιασμός και τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να μην σταματήσει η λειτουργία του τμήματος Διαφήμισης και Εμπορίας Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης;

-Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφαση σας και να εντάξετε στο μηχανογραφικό δελτίο, για το  ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το τμήμα Διαφήμισης και Εμπορίας Ιεράπετρας του ΤΕΙ Κρήτης;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook