Η σπαρακτική της ιστορία θα σας συγκλονίσει – Το όνειρο της 8χρονης Γιανγκ Ξιουξιά είναι να βρει τους γονείς που δεν γνώρισε ποτέ

Εδώ και πέντε χρόνια πουλάει λαχανικά στο δρόμο και ελπίζει ότι θα συναντήσει τυχαία στο δρόμο τους γονείς που την εγκατέλειψαν όταν ήταν μόλις ενός μηνός.

Η μικρούλα μένει στο χωριό Λιανχού, στη νότια Κίνα και όλοι τη φωνάζουν με τον παρατσούκλο Μάο Μάο.

Οι γονείς της ήταν δύο εργάτες που είχαν φτάσει στο χωριό από την πόλη Γουεντσουάν στην επαρχία Σετσουάν. Στις 10 Μαΐου 2008 το ζευγάρι άφησε τη Μάο Μάο στην πόρτα ενός γείτονα και εξαφανίστηκαν.

Η γειτόνισσα άκουσε ένα μωρό να κλαίει έξω από το σπίτι της, άνοιξε την πόρτα και αναγνώρισε το μωράκι. Πήγε αμέσως στο σπίτι, όπου έμεναν οι γονείς του, χτύπησε την πόρτα, αλλά κανείς δεν της άνοιξε.

Το κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και υπέφερε από πνευμονία. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που το εγκατέλειψαν οι γονείς του, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν στο χωριό.

Η γυναίκα που βρήκε την Μάο Μάο την μεγάλωσε σαν να ήταν εγγονή της. Μαζί με τον σύζυγό της πουλάνε λαχανικά για να μπορέσουν να αναθρέψουν τη μικρούλα.

Μάλιστα το ζευγάρι έχει υιοθετήσει κι άλλο ένα παιδί που το εγκατέλειψαν οι γονείς του.

Η μικρούλα αν και δεν γνώρισε ποτέ τους γονείς του τους σκέφτεται κάθε μέρα. Στο ημερολόγιό της μάλιστα γράφει: «πού είναι ο μπαμπάς μου, πού είναι η μαμά μου. Μπαμπά και μαμά είστε στα όνειρά μου μαζί μου, αλλά όταν ξυπνώ δε σαν βλέπω εδώ».

Πριν από πέντε χρόνια η οχτάχρονη άρχισε να βοηθά τη γιαγιά της να πουλά λαχανικά, ελπίζοντας ότι ίσως συναντήσει τυχαία τους ανθρώπους που την έφεραν στη ζωή και την άφησαν μόνη.

Δίπλα στον πάγκο με τα φρούτα και τα λαχανικά που πουλάει έχει και μια πινακίδα, στην οποία έχει γράψει ένα γράμμα στους γονείς της.

«Αγαπητοί μαμά και μπαμπά που είστε; Το 2008 όταν ήμουν σοβαρά άρρωστη με αφήσατε έξω από το σπίτι μιας γυναίκας μέσα στη νύχτα. Τώρα είμαι καλά. Ανυπομονώ να σας βρω και να έρθω κοντά σας. Διαφορετικά η γιαγιά μου θα πρέπει να με παραδώσει στην κυβέρνηση. Πουθενά δεν νιώθω ότι είναι σπίτι μου. Αλλά την ίδια στιγμή παντού είναι το σπίτι μου. Μου λείπεις μαμά και μπαμπά», γράφει στο γράμμα της.

Περαστικοί και πελάτες έχουν συγκινηθεί πολύ από την ιστορία του κοριτσιού. Αρκετοί αγοράζουν λαχανικά και της συμπαραστέκονται.

Αυτό που θέλει η Μάο Μάο είναι να μάθει γιατί οι γονείς της δεν την πήγαν στον γιατρό και αντίθετα την παράτησαν.

«Η γιαγιά μου γερνάει. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να συνεχίσω το σχολείο. Αν βρω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου θα έχω σπίτι και δε θα φοβάμαι τίποτα. Ελπίζω να έρθουν να με πάρουν σύντομα», είπε το κοριτσάκι.

Αυτό που δίνει ελπίδα στη μικρούλα είναι ότι οι γονείς της τηλεφώνησαν μια φορά στη γιαγιά της και της είπαν ότι θα επέστρεφαν για να πάρουν το παιδί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και η γιαγιά δεν κρύβει τους φόβους της, ότι κάτι κακό τους συνέβη.

«Ξέρουμε ότι το ζευγάρι ήταν από την επαρχία Σετσουάν. Έφυγαν την 1η Μαΐου του 2008. Στις 12 του ίδιου μήνα έγινε ο μεγάλος σεισμός. Πιστεύουμε ότι ίσως σκοτώθηκαν. Τότε πάνω από 87.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους», είπε.

Το παιδί πάντως ελπίζει ότι οι φόβοι αυτοί δε θα επιβεβαιωθούν.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook