Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 24  Φεβρουαρίου 2017 στο Ηράκλειο σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητός της. 

Η Ιερά Σύνοδος εξέφρασε την αντιπαράθεση της αναφορικά με τις σχεδιαζόμενες αλλαγές που έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδεία στο μάθημα των θρησκευτικών. Το θέμα όπως φαίνεται απασχολεί έντονα τους Κρήτες ιεράρχες

“Η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τις πρόσφατες Συναντήσεις Συνοδικών Επιτροπών Αυτής, με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον εξοχ. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξιο Τσίπρα.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος εξέτασε το θέμα της διδασκαλίας και του περιεχομένου του μαθήματος των Θρησκευτικών και αποφάσισε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς θεωρεί απαραίτητη τη διδασκαλία της πνευματικής Παράδοσης του Ορθοδόξου Πολιτισμού μας, μέσα από το μάθημα αυτό. 

Με την είσοδό μας στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον πιστό λαό της Μεγαλονήσου να διέλθομε όλοι με μετάνοια και προσευχή την επικείμενη περίοδο και να αξιωθούμε να εορτάσομε με χαρά την Ανάσταση του Κυρίου μας.”

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook