Ένας Πολεμιστής  της Α/Α Άμυνας Αναλαμβάνει το  Μεγαλύτερο εν ενεργεία Πεδίο Βολής του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο 

Ο λόγος για τον Ταξίαρχο Αναστάσιο Γκούμα  που κατεβαίνει από το 4ο Σώμα Στρατού που  επί Σωματάρχη Αντιστράτηγου Σήφη Μαυράκη είχε το Πυροβολικό του Δ’ ΣΣ στην Πλάτη του και τα είχε πάει Άριστα!

Άριστος γνώστης της Α/Α  Άμυνας ο Ταξίαρχος Γκούμας  έχει υπηρετήσει  και ώς Τακτικός Αξιωματικός στις Μονάδες  της Α/Α των Κ/Β  «ΧΩΚ» αλλά και ώς Κλαδάρχης του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΠΒΚ και γνωρίζει τα τεκταινόμενα στο Χώρο Εκτοξεύσεως και όχι μόνο !

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων του Διοικητού του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), στην έδρα του ΠΒΚ, από τον Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα στον Ταξίαρχο Αναστάσιο Γκούμα.

To NAMFI (ΠΒΚ ) είναι το μοναδικό πεδίο βολής στην Ευρώπη που λειτουργεί υπό την σκέπη του Ανώτατου Στρατηγείου Συμμαχικών Δυνάμεων στην Ευρώπη – SHAPE  (Supreme Headquarters Allied Powers Europe).

Από το 1996, ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του SHAPE ξεκίνησε η εκτέλεση τακτικών βολών στο ΠΒΚ, οι οποίες αποτελούν μια ρεαλιστική και απαιτητική μορφή εκπαίδευσης κατά την οποία μια μονάδα θα πρέπει να αναπτυχθεί, να διεξάγει επιχειρήσεις σύμφωνα με την αποστολή της, να εκτελέσει πραγματικές βολές και να αναδιπλωθεί εντός ενός τακτικού σεναρίου και σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του SHAPE.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook