Στις 15 Μαρτίου η κορύφωση των δράσεων της “Πρωτοβουλίας Πολιτών” όπου αναμένεται η οριστική εκχώρηση των 14 αεροδρομίων στην Fraport, ανάμεσα τους και των Χανίων

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πήγε αντιπροσωπεία σήμερα το πρωί της Πρωτοβουλίας Πολιτών για να προβεί σε προφορική και γραπτή διαμαρτυρία στην οποία μεταξύ άλλων ζητούν την παραίτηση των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεπούλημα του αεροδρομίου Χανίων.

Οι τόνοι προς στιγμή ανέβηκαν, όταν ο κ.Παπανδρέου, γραμματέας νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, ανέφερε ότι η Κυβέρνηση παρόλο που προσπάθησε να ανατρέψει αυτή την συμφωνία δεν το κατάφερε. 

Μέλος της Πρωτοβουλίας έκανε παρέμβαση σε αυτή την δήλωση  τονίζοντας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν έχουν τονίσει οτι δεν θα υπογράψουν σύμβαση, ενώ το όνομα του κ.Σταθάκη βρίσκεται κάτω από αυτή την σύμβαση.  Ο κ.Παπανδρέου τόνισε οτι η σύμβαση δεν υπογράφτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ “Όλοι η ελληνική κοινωνία ξέρει ότι η σύμβαση υπογράφει στις 25 Νοεμβρίου 2014”. Σε αυτή την δήλωση τα μέλη της Πρωτοβουλίας τονίζοντας οτι ο κ.Σταθάκης “Είναι πολιτικά απαράδεκτος να βάζει την υπογραφή του σε αυτή την σύμβαση. Θα δώσουμε στην δημοσιότητα (βλ. παρακάτω) την τελευταία σελίδα της σύμβασης.”

Η σύμβαση, όπως την δίνει στην δημοσιότητα, η Πρωτοβουλία Πολιτών η οποία φέρει την υπογραφή του κ.Σταθάκη

Ο κ.Σταυρουλάκης σε δηλώσεις του έπειτα ανέφερε ” Μετά από τις δηλώσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει υπογραφθεί η σύμβαση από αυτούς θέλω να τονίσω ότι πριν βγουν στην κυβέρνηση τόνιζα να μην ανησυχούμε και “εδώ είμαστε εμείς”. Πέφτουμε από τα σύννεφα να υπάρχουν τέτοιους είδους δηλώσεις”

Από την πλευρά του ο κ.Σκαμνάκης, ακόμα ένα μέλος της Πρωτοβουλίας, τόνισε “Η επόμενη κίνηση μας είναι να δώσουμε αντίστοιχη επιστολή διαμαρτυρίας σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Επίσης προετοιμάζουμε και άλλες δράσεις με κορύφωση την 15η Μαρτίου όπου σύμφωνα με δηλώσεις της Fraport η εν λόγω εταιρεία θα πάρει τα αεροδρόμια. Εκεί θα είμαστε εμείς όμως.”

Η επιστολή διαμαρτυρίας όπως την παρέδωσαν:

Η απόφαση της εκχώρησης του αεροδρομίου «Δασκαλογιάννης» και των υπολοίπων δεκατριών περιφερειακών αεροδρομίων φέρει της υπογραφή σας.

Ως βουλευτές της περιοχής προχωρήσατε σε μια κατάπτυστη πολιτική πράξη η οποία βλάπτει το δημόσιο συμφέρον και προσβάλλει την ιστορία και τους αγώνες αυτού του τόπου. 

Η πρωτοβουλία μας έχει εξηγήσει δημόσια όλους τους λόγους για τους οποίους αυτή η αποικιακή σύμβαση και η εκχώρηση πρέπει να ακυρωθεί. 

Επισημαίνεται ότι την ίδια άποψη είχατε και εσείς ως κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά και ως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σας καλούμε την τελευταία στιγμή να σεβαστείτε την ψήφο των πολιτών και να σταματήσετε την διαδικασία εκχώρησης των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων με την όποια κοινοβουλευτική δύναμη διαθέτετε. 

Εάν δεν το πράξετε αυτό οφείλετε να παραιτηθείτε από την βουλευτική σας ιδιότητα προκειμένου να διασώσετε την πολιτική υπόληψή και αξιοπρέπεια σας. 

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για την σημερινή συνάντηση

 

Σήμερα 25/2/2017 εκπρόσωποι του Συντονιστικού της Ανοικτής Πρωτοβουλίας ενάντια στην Εκχώρηση του Αεροδρομίου Δυτικής Κρήτης “Ι.Δασκαλογιάννης” επισκέφθηκαν το πρωί τα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ επί της οδού Νεάρχου 36 για να επιδώσουν προφορική και γραπτή διαμαρτυρία.

Εμβρόντητοι, παρουσία των Μ.Μ.Ε.,  ακούσαμε τον εκπρόσωπο του Σύριζα να αναφέρει βέβαια ότι το ξεπούλημα του Αεροδρομίου ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με τις μνημονιακές τους δεσμεύσεις, αλλά και ότι η κυβέρνηση του Σύριζα δεν υπέγραψε την σύμβαση !!! 

Στα πλαίσια της … ενημέρωσης (απίστευτο αλλά αληθινό..) των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλουμε το Φ.Ε.Κ. με την υπογραφή της Κυβέρνησης τους όπου δίνουν το πράσινο φως με την έγκρισή τους να υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ Fraport και ΤΑΙΠΕΔ. Τα ονόματα αυτών που υπογράφουν είναι ο κ Δραγασάκης, ο κ Σταθάκης (Χανιώτης Βουλευτής), ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Σκουρλέτης. Καλό είναι να γνωρίζουμε (διότι η γνώση είναι δύναμη) ότι ακόμα και από το ΤΑΙΠΕΔ (ο αντισυμβαλλόμενος της Γερμανικής εταιρείας στην σύμβαση) είχε ως Πρόεδρο τον νυν Υπουργό του Συριζα κ. Πιτσιόρλα.    

Υπενθυμίζουμε βέβαια, την υπόσχεση των νυν βουλευτών της Κυβέρνησης ότι ακόμα κι αν  είχε προχωρήσει η διαδικασία του ξεπουλήματος των αεροδρομίων – από τις προηγούμενες κυβερνήσεις- , “όταν θα έρθει η σύμβαση να εγκριθεί από την Βουλή, εμείς θα είμαστε .. βράχος (!!!) και να ….μην ανησυχείτε καθόλου !!”

Τελικά ίσως να μιλούσαν για κάποια βοτσαλάκια (;;).. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook