Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται τώρα οι έμπειροι αξιωματικοί του Ηρακλείου να απαντήσουν είναι αν ο θάνατός του Steven Cook οφείλεται σε ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια

Την ώρα που η ΕΛΑΣ επιβεβαιώνει κ επίσημα ότι ο  σκελετός που βρέθηκε στο πηγάδι των Μαλίων, ανήκει στον Steven Cook, η τοπική ΕΛΑΣ καλείται να ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 20χρονος Βρετανός Τουρίστας έχασε την ζωή του. Το μεγάλο ερώτημα που καλούνται τώρα οι έμπειροι αξιωματικοί του Ηρακλείου να απαντήσουν είναι αν ο θάνατός του Steven Cook οφείλεται σε ατύχημα ή αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.. 12 χρόνια μετά.. κ έπειτα από εξονυχιστικές έρευνες τόσο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο κ των Βρετανών αστυνομικών, που το 2005 είχαν φτάσει στο νησί, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αξιωματικών του Τμήματος Χερσονήσου, το θρίλερ συνεχίζεται κ ο φάκελος Steven Cook ανοίγει για μία ακόμα φορά.

Το πρωί του Σαββάτου η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιβεβαιώνει την είδηση για την ταυτοποίηση του σκελετού.

(ανακοινωση Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη)

“Ανακοινώνεται ότι, από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα εργαστήρια D . N . A . της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο γενετικός τύπος οστών, που βρέθηκαν την 16  Φεβρουαρίου 2017 στα Μάλια Χερσονήσου Κρήτης, ταυτίστηκε, βάσει των κοινά προσδιορισμένων γενετικών τόπων με προφίλ που απεστάλη μέσω Interpol και αφορούσε υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί την 01 Σεπτεμβρίου 2005 στην ίδια περιοχή.Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου Κρήτης.”

Ωστόσο η είδηση για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, ήδη είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όταν ο αδερφός του Steven Cook, με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζει τα συναισθήματα της οικογένειας Cook, που έπειτα από 12 χρόνια ερευνών, σε λίγες ώρες , θα παραλάβει τον σκελετό και θα μπορέσει να αποχαιρετήσει το χαμένο παιδί της.

«Μάθαμε ότι μετά από 11 χρόνια, ο αγαπημένος μας γιος, αδερφός, θείος, ανηψιός κ φίλος θα έρθει σπίτι και θα είναι για τελευταία φορά μαζί μας. Ενώ πάντα ελπίζαμε μέσα μας ότι ο Steven θα ερχόταν σύντομα πίσω και θα ξαναγέμιζε τις ζωές μας με γέλιο κ αγάπη, δυστυχώς εμείς θα πρέπει να τον φέρουμε στο σπίτι για να ηρεμήσουν οι ψυχές μας»

H ανάρτηση του Chris Cook βύθισε στο πένθος όχι μόνο την Μεγάλη Βρετανία, αλλά κ την Κρήτη. Οι κάτοικοι των Μαλίων στο άκουσμα της είδησης εντοπισμού σκελετού στο πηγάδι, που βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από το μπαράκι που σύχναζε η παρέα του  Steven Cook, ήλπιζαν να δοθεί τέλος στο θρίλερ της εξαφάνισης του βρετανού τουρίστα

Τα ερωτήματα, πάντως, για το τι διαδραματίστηκε το μοιραίο εκείνο βράδυ του 2005 είναι πολλά. Αναπάντητο, επίσης παραμένει και το πώς οι έρευνες που είχαν κάνει οι Ελληνικές κ οι Βρετανικές αστυνομικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.. γιατί, αφού οι αρχές είχαν χτενίσει όλη την περιοχή και είχαν ψάξει όλα τα πηγάδια της περιοχής, δεν εντοπίστηκε το πτώμα του Steven Cook. Μάλιστα, οι κάτοικοι των Μαλίων, που εθελοντικά βοηθύσαν στις έρευνες, από την πρώτη στιγμή της εξαφάνισης του 20χρονου, επεσήμαναν στις αρχές ότι στην περιοχή, όπου χάθηκαν τα ίχνη του Βρετανού τουρίστα υπήρχαν πολλά ανοικτά πηγάδια.

Μπορεί , λοιπόν, τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης του γενετικού υλικού από το Εθνικό Κέντρο Γενετικής Ταυτοποίησης DNA μπορεί να έδειξαν ότι ο σκελετός ανήκει στον νεαρό τουρίστα, όμως το έργο των αστυνομικών που καλούνται τώρα να βρουν τα κομμάτια του παζλ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε την ζωή του ο 20χρονος, είναι αρκετά δύσκολο. Μετά από 12 χρόνια, σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης είτε θα έχουν χαθεί.. είτε θα έχουν «αλλοιωθεί»

Ρενα Βουρεξακη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook