Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου η εθελοντική ομάδα των Χανίων “Διαβάζω για τους Άλλους” έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, γιορτάζοντας με τον τρόπο αυτό τον ένα χρόνο παρουσίας και δράσης της στα Χανιά.

Το εθελοντικό μη κερδοσκοπικό δίκτυο “Διαβάζω για τους Άλλους” ξεκίνησε από την Αθήνα, με εμπνεύστρια την κα Αργυρώ Σπυριδάκη και συνοδοιπόρο τον κ. Θεόδωρο Τσάτσο κι επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο Ηράκλειο, τα Χανιά και τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του δικτύου είναι να διαβάζει σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης, σε ανθρώπους που λόγω κάποιας ασθένειας δεν μπορούν να κρατήσουν βιβλίο στα χέρια τους, ηλικιωμένους, παιδιά σε ιδρύματα ή φυλακισμένους που είναι αναλφάβητοι. 

Παράλληλα, οι εθελοντές του δικτύου ηχογραφούν βιβλία με τα οποία εμπλουτίζεται η ακουστική βιβλιοθήκη τυφλών.

Στα Χανιά ζωντανές αναγνώσεις γίνονται στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων “Αγία Άννα”, στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων καθώς και στο Κέντρο Ημέρας Alzheimer. Δράσεις επίσης, γίνονται στο Κύτταρο Χαλέπας, την ΕΛΕΠΑΠ, το ΚΗΦΑΑΜΕΑ.

Πολύ σύντομα στα Χανιά θα ξεκινήσουν ηχογραφήσεις βιβλίων σε στούντιο καθώς και η εξατομικευμένη ανάγνωση με κατ’ οίκον επισκέψεις σε σπίτια από εθελοντές του δικτύου με σκοπό την ανάγνωση σε άτομα που δεν μπορούν να το κάνουν μόνα τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook