Η μελέτη για την κατασκευή σύγχρονων δικτύων υποδομής στο δυτικό τμήμα της Παλιάς Πόλης των Χανίων, εγκρίθηκε με σχετική απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλου Γερουλάνου.

Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή αυτόνομου δικτύου πυρόσβεσης, δικτύου οπτικών ινών, δικτύου ύδρευσης, διαχωρισμό δικτύων ακάθαρτων και όμβριων, υπογειοποίηση εναέριου δικτύου ΔΕΗ, καθώς και τη διαμόρφωση και αποκατάσταση των οδών.

Ακόμα, με την ίδια απόφαση, εγκρίθηκε και η μελέτη για την ανάπλαση, διαμόρφωση και αναβάθμιση του πάρκου που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Πόρτου και Εμμανουήλ Μπαλαντίνου, που στόχο έχει την προβολή του μνημειακού περιβάλλοντος του χώρου.

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού

\"\"

Όπως είχε ήδη δημοσιεύσει από τις 26/4 το Flashnews.gr ο Υπουργός Πολιτισμού έχει εγκρίνει τη μελέτη για το ανάλογο έργο στο κεντρικό τμήμα της Παλιάς Πόλης των Χανίων. Και τα δύο έργα(σε κεντρικό και δυτικό τμήμα) έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αστικών αναπλάσεων του ΕΣΠΑ.

Το έργο στο κεντρικό τμήμα της παλιάς πόλης είναι προϋπολογισμού 900.000 ευρώ έχει εγκριθεί από το ΚΑΣ και τον υπ.Πολιτισμού κ.Γερουλάνο , ενώ το δεύτερο έργο στο Δυτικό τμήμα, προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, είχε εγκριθεί από το ΚΑΣ και τώρα πλέον ήρθε και η αναμενόμενη έγκριση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook