Στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών αναφορικά με τα Ίμια, απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση.

«Δεν πρέπει να ανησυχεί ο ελληνικός λαός. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε άριστη κατάσταση, με πολύ υψηλό ηθικό και είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση με ηρεμία, με σωφροσύνη αλλά και με αποφασιστικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Τσαβούσογλου ότι Πρωθυπουργός δεν είναι ο κ. Σημίτης αλλά ο κ. Τσίπρας, υπουργός Εξωτερικών δεν είναι ο κ. Πάγκαλος-ο οποίος είχε τη θεωρία για τις σημαίες που τις παίρνει ο αέρας- αλλά ο κ. Κοτζιάς και υπουργός Εθνικής Άμυνας εγώ. Δεν υπάρχει λοιπόν τέτοιο θέμα, να πατήσει σε ελληνικό νησί ο κ. Τσαβούσογλου ή οποιοσδήποτε λάβει τέτοια εντολή. Θα αντιμετωπιστεί άμεσα. Η πολιτική των Σημίτη και Πάγκαλου, που προσφάτως πέρασε και στη ΝΔ, έχει παρέλθει χωρίς επιστροφή” υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Άμα θέλουν, να δούμε. Θα πατήσουν. Μετά θα φύγουν από εκεί…; Να δω πως θα φύγουν μετά…» δήλωσε με έμφαση ο κ. Καμμένος αναφερόμενος στη δήλωση του Τσαβούσογλου, ότι αν οι Τούρκοι ήθελαν να ανέβουν στα Ίμια, θα το είχαν κάνει.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να κάνει πίσω στα κυριαρχικά της δικαιώματα και επεσήμανε ότι στην κυβέρνηση αυτή «οι αέρηδες δεν παίρνουν σημαίες, τις σημαίες τις υπερασπιζόμαστε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας. Για εμάς λογικές Πάγκαλου και Σημίτη δεν υπάρχουν, τελείωσαν, πέθαναν».

Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Με αφορμή την κόντρα που ξέσπασε με δηλώσεις του Νίκου Φίλη σε ότι αφορά την συνεργασία των δύο κυβερνητικών πολιτικών δυνάμεων ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «οι ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ κάναμε μια έντιμη συμφωνία που κρατήθηκε. Πολλοί παρακαλούσαν να σπάσει αυτή η συμφωνία. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει μια ομάδα που ο ένας υπερασπίζεται τη μη δίωξη του άλλου» και πρόσθεσε:

«Είμαστε μια κυβέρνηση από δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές καταβολές, αλλά έχουμε κάνει μια έντιμη συμφωνία, σεβόμενοι ο ένας την άποψη του άλλου, αλλά σεβόμενοι και τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει στον ελληνικό λαό. Και έτσι θα πορευτούμε μέχρι το τέλος 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, ίσως και μετά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook